Skip to content

THE RAVEN AGE – Tökéletes egyensúly a dallamosság és a keménység között

A The Raven Age nevezetű brit dallamos metal zenekar, amelyben az Iron Maiden basszusgitárosának, Steve Harrisnek a fia, George Harris is játszik, július 7-én fogja kiadni az új albumát, Blood Omen címmel, a Music For Nations/Sony gondozásában. A lemez producere Matt Hyde (Slipknot, Machine Head, Bullet For My Valentine) volt, a maszterizálást pedig Mika Jussila (Nightwish, Children of Bodom, HIM) végezte el, a Finnvox stúdióban.

A hanghordozón az alábbi szerzemények fognak felsorakozni: Changing Of The Guard, Parasite, Serpents Tongue, Essence Of Time, Nostradamus, Forgive & Forget, The Journey, War In Heaven, Tears Of Stone.

A felsorolt dalok közül ezúttal a klippel kísért Serpents Tongue került bemutatásra.

„A Serpents Tongue már az első pillanattól fogva nagyon különlegesnek tűnt számunkra – mondta a dalról Matt ’MJ’ James énekes. – Megvan benne a tökéletes egyensúly a dallamosság és a keménység között. Oly sok különböző stílus képviselteti magát benne, de működőképes és kiegészítik egymást, mint valami nagy egész. Amikor először meghallottam a refrént indító lírai dallamot, tudtam, hogy nyert ügyünk van! Ez a dal megragad az emberek fejében.”

„A Serpents Tongue az egyik kedvencünk az albumról, és rögtön tudtuk, hogy ebből kislemez lesz – tette hozzá George Harris szólógitáros. – Ami a koncepcióját illeti, ez a dal a csalásról és a hazugságról szól. Arról, hogy csakis önmagunkban bízhatunk igazán. Na, meg az ezzel járó magányról.”

„A klipnek ki kellett egészítenie a számot, és megfelelő prezentációt adni neki – vette vissza a szót az énekes. – Tudtuk, hogy a kreativitás szempontjából messzebbre kell mennünk, mint korábban, ami nem volt könnyű. Volt ez a bolondos koncepcióm egy Adams family-féle vacsorapartiról, furcsa és csodálatos emberek találkozójáról, de nem voltam biztos benne, hogy mindezt sikerül-e megvalósítani. Szerencsére a Music For Nations csapatának és a Dark Fable Media támogatásának és eszközeinek köszönhetően úgy érezzük, hogy sikerült megvalósítanunk az elképzelést, és valami egészen különlegeset alkottunk, amivel igazságot szolgáltathatunk a dalnak.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw