Skip to content

THE RASMUS – Tegnap bejutottak az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Február végén már írtunk arról, hogy a Jezebel című dalával a The Rasmus fogja képviselni Finnországot a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon, miután megnyerték a finn előválogatót. Az idei ED most zajlik az olaszországi Torinóban, Budapestre pedig majd október 17-én érkezik a finn banda. A koncertjük a Barba Negrában kerül megrendezésre.

Tegnap a The Rasmus a második elődöntőből bejutott a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál holnapi döntőjébe, ahol 24 másik ország képviselőivel mérkőznek majd meg.

Természetesen mindig is reménykedtünk abban, hogy bejutunk a döntőbe, de az idei verseny színvonala olyan magas, hogy semmit sem vehettünk biztosra. Izgatottan várjuk a nagy döntőt! Ígérjük, hogy szombaton mindent beleadunk majd!

Anssi Autio, az Yle producere: „A Rasmus az UMK 2022 kezdeti szakasza óta folyamatosan magabiztos, és maximálisan izgalmas, hogy a megújult zenekart az Eurovízió döntőjében láthatjuk majd. Teljesen új a műsoruk, roppant látványos az előadásuk, és ezt az Eurovízió nézői Európa-szerte kétségtelenül észrevették. A produkciós folyamatban a zenekaron kívül számos finn és külföldi szakember vett részt, akiknek ezúton is szeretném kifejezni szívből jövő köszönetemet”.


Az új dallal együtt az év elején az új gitárost, Emma “Emppu” Suhonent is bemutatták, aki Pauli Rantasalmi helyét vette át.

Pauli:Úgy döntöttem, hogy kiszállok a zenekarból, és új kihívások, új kalandok után nézek az életben.

Lauri:Mindig is egy család voltunk, inkább testvérek, mintsem csak zenésztársak. Továbbra is nagyon jó barátok vagyunk Paulival, és minden jót kívánunk neki.

Emppu:Még ősszel kaptam egy nagyon meglepő hívást, és IGEN-nel feleltem. Bár egy kicsit ideges voltam, amikor először próbáltam a srácokkal, erősen azt éreztem, hogy ez valami jó dolog lesz. És ez igaznak is bizonyult. Én vagyok a The Rasmus új gitárosa, tiszta őrület, hogy részt vehetek ebben az egészben!


A Jezebel című dalt Desmond Childdal írta a zenekar, akivel már dolgoztak a Black Roses című hetedik stúdiólemezen is, és aki többek között a KISS, a Bon Jovi és Alice Cooper számára is írt óriási sikerdalokat.

Lauri:Nagyszerű volt újra együtt dolgozni Desmonddal. Ő aztán tényleg tudja, hogyan kell egy slágert összerakni. A Jezabel egy olyan lányról szól, aki kérés nélkül elveszi, amit csak akar. Egy igazi szabad szellem.THE RASMUS – Tegnap ilyen volt a Jezebel

https://youtube.com/watch?v=m33Gzhd5Yfw%3Ffeature%3Doembed


KERESÉS
Hammerworld No. 350
kapható országszerte!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. SUMO CYCO
  Bystander (dal)
 2. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 3. SET IT OFF
  Punching Bag (dal)
 4. FIFTH ANGEL
  When Angels Kill (dal)
 5. SHALLOW SIDE
  The Worst Kind (dal)
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THY ART IS MURDER
  Join Me In Armageddon (dal)
 2. FUTURE PALACE
  Malphas (dal)
 3. KALLIAS (feat. OLE BØRUD)
  Mouthless Embassy (dal)
 4. HEART OF A COWARD
  Decay (dal)
 5. THE 69 EYES (feat. KAT VON D)
  This Murder Takes Two (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Pushit (dal)
 2. LAST IN LINE
  Ghost Town (dal)
 3. METALLICA
  Too Far Gone? (dal)
 4. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 5. C.O.C.
  On The Hunt (Lynyrd Skynyrd cover) (dal)
HAJÓGYÁR x hw