Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

THE OFFSPRING – Pete Parada dobos azt állítja, hogy kirúgták, mert nem akart oltakozni

Kilenc év után tavasszal egy új stúdióalbummal jelentkezett a kaliforniai pop-punk hullám egykori éllovasa, a The Offspring, most azonban egy szomorú hír érkezett: Pete Parada dobos azt állítja a posztjában, hogy kirúgták a zenekarból, mert nem akarta beoltatni magát.

Sajnálatos és súlyos hírt kell megosztanom veletek. Tudom, hogy sok közeli barátom és családtagom jobban szerette volna ezt először privátban hallani – és elnézést kérek a nyilvánosságra hozatal miatt, de nem tudom, hogyan lehet ezt a beszélgetést többször is lefolytatni.

Tekintettel a személyes kórtörténetemre és az oltások mellékhatásaira, az orvosom azt tanácsolta, hogy jelenleg ne kapjam meg az oltást. Több mint egy éve elkaptam a vírust, a betegség lefolyása nálam enyhe volt, így biztos vagyok abban, hogy képes lennék akár újra kezelni a dolgot, de abban már nem vagyok olyan biztos, hogy túlélnék egy újabb oltás utáni Guillain-Barré-szindrómát, amely gyermekkoromra nyúlik vissza, és az életem során fokozatosan rosszabbodott. Sajnos számomra (és a családtagjaim számára, akik remélik, hogy még egy kicsit tovább élhetek) a kockázatok messze meghaladják az előnyöket…
…Mivel képtelen vagyok megfelelni annak, ami egyre inkább iparági előírássá válik, nemrég úgy döntöttek, hogy a jelenlétem nem biztonságos a stúdióban és a turnékon. Azért posztolom ki ezt, mert nem fogtok látni a közelgő koncerteken.

Azért is szeretném megosztani a történetemet, hogy bárki, aki most él át valami hasonlót, a magára hagyottság gyötrelmét és elszigeteltségét, az tudja, hogy nincs teljesen egyedül.

Nincsenek negatív érzéseim a zenekarommal szemben. Azt teszik, ami szerintük a legjobb nekik, és én is ugyanezt teszem. Az egész Offspring-családnak minden jót kívánok! Megszakad a szívem, hogy nem fogok találkozni a közösségemmel, és jobban fog hiányozni a rajongókkal való kapcsolat, mint azt szavakkal ki tudnám fejezni.

Bár egészségügyi okból döntöttem úgy, hogy nem veszem fel az oltást, szeretnél elkerülni minden félreértést; egyértelműen ki kell jelentenem, hogy támogatom az információkra alapuló beleegyezéses oltakozást, amikor nincs szó kényszerrel terhelt döntésről.

De azt nem tartom etikusnak és bölcsnek, hogy a legnagyobb hatalommal rendelkezők (kormány, vállalatok, szervezetek, munkáltatók) orvosi eljárásokat írjanak elő azoknak, akik a legkevesebb hatalommal rendelkeznek. Számtalan magamfajta ember van, akinek ezek az oltások nagyobb kockázatot jelentenek, mint a vírus. Legtöbbünk azonban nem osztja meg nyilvánosan a magánjellegű döntését, még akkor sem, ha azt alapos megfontolás alapján hozta meg az orvosával. Tudjuk, hogy ez nem egy könnyű diskurzus…

Ha úgy tűnik, hogy a lakosság fele megdöbbentően másképp reagál ezekre az oltásokra, mint vártuk, ez valószínűleg azért van, mert az élettapasztalataik ténylegesen megdöbbentően eltérőek, az okaik pedig ott lehet a lelkiismeretes kockázat/haszon elemzés, vagy az olyan típusú anyagi probléma is, hogy az esetleges mellékhatások esetén nem tudnak szabadságot kivenni, de ott van még az egészségügyi ellátás hiánya, valamint az érthető bizalmatlanság is egy olyan rendszerrel szemben, amely soha nem helyezte előtérbe a közösség egészségét vagy jólétét.

Remélem, meg tudjuk tanulni, hogy teret adjunk minden olyan nézőpontnak és aggálynak, amely jelenleg is fennáll. Kerüljük el azt a sajnálatos tendenciát, hogy dehumanizálunk, hogy leordítjuk egymás fejét. A bizonytalan lakosság nem egy monolit csoport. Minden hang megérdemli, hogy meghallgassák.

Közben egy projekt elindításán dolgozom, a lányommal együtt zenélek, úgyhogy kérlek, maradj velünk mindezek miatt. Nagyra értékelem a megértést és a támogatást

Szeretet mindenkinek, akire hatással volt és van ez a világjárvány, hiszen életek vesznek el és változnak meg.A The Offspring április 16-án adta ki a tizedik stúdióalbumát, amelynek Let The Bad Times Roll a címe.


THE OFFSPRING – This Is Not Utopia (szöveges videó a 2021-es Let The Bad Times Roll albumhoz)

THE OFFSPRING – Let The Bad Times Roll (a 2021-es album)
01. This Is Not Utopia (2:38)
02. Let The Bad Times Roll (3:18)
03. Behind Your Walls (3:21)
04. Army Of One (3:11)
05. Breaking These Bones (2:46)
06. Coming For You (3:48)
07. We Never Have Sex Anymore (3:30)
08. In The Hall Of The Mountain King (1:00)
09. The Opioid Diaries (3:01)
10. Hassan Chop (2:20)
11. Gone Away (3:16)
12. Lullaby (1:12)

THE OFFSPRING – Let The Bad Times Roll (a 2021-es Let The Bad Times Roll albumhoz)


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV