THE HELLFREAKS – Klippel a klasszikus Beastie Boys nóta feldolgozása: Sabotage

Az még a nyáron derült ki, hogy a Napalm kiadóhoz szerződött a frontcsajos budapesti punk rock metal banda, a The Hellfreaks, Shakey Sue és a fiúk javában gyúrják is az idén érkező ötödik albumot, annak egyfajta előhírnöke a Sabotage című Beastie Boys alapdal feldolgozása, amelyhez egy klip is született.

Aki régebb óta követi a zenekarunkat, talán kevésbé lepődik meg a váratlan lépéseken. Szeretjük magunkat kihívások elé állítani és ezt a szemléletet magunk előtt tartani vezérfonálként. Többek között ezért döntöttünk úgy, hogy valami olyan dolgot csinálunk, amit eddig még soha: formáljuk saját képünkre a rockzene történelmének egyik legendás darabját.

A The Hellfreaks négy tagjának zenei ízlése kevés ponton találkozik száz százalékban, ezért egyáltalán nem volt egyszerű kiválasztani azt a dalt, amelyik mindenkinek megfelel. Azonban amikor a Sabotage ( Beastie Boys) gondolata felmerült, mindenki azonnal egyetértett. Nem csak szeretjük a zenekart, de azt is láttuk, hogyan tudjuk sajátunkként kezelve előadni a szerzeményt, megőrizve az eredeti hangulatot. Szokásos felvételi módszereinktől eltérően együtt játszva, egyszerre rögzítettük a hangszereket, ezzel még inkább erősítve az autentikus vibe-ot. Nagyon szerettünk ezen dolgozni, reméljük nektek is tetszeni fog!”


A Shakey Sue énekesnő vezette csapat legutóbbi lemeze a 2020 elején kiadott God On The Run volt, amely már két új taggal készült, két egykori Leander Rising zenésszel, Budai Béla dobossal és Takács “Jozzy” József gitárossal.

The Hellfreaks:Nagyon büszkék és izgatottak vagyunk, hogy végre megoszthatjuk veletek zenekari pályafutásunk egyik legnagyobb hírét: szerződést kötöttünk a Napalm kiadóval, napjaink egyik legnagyobb és legjelentőségteljesebb metal kiadójával. Az elmúlt évtized hullámvölgyeit követően, a járvány igencsak keményen érintett minket, hiszen az előző lemezünk különös érzékkel időzítve az európai lezárások előtt egy héttel jelent meg. Ki gondolta volna, hogy ez mégis ilyen happy enddel végződhet? Persze ez nem a vég, hanem egy új korszak kezdete! Hálásak vagyunk a belénk fektetett bizalmukért, el sem tudnánk képzelni jobb partnert a közös munkához.


www.facebook.com/thehellfreaks


THE HELLFREAKS – Sabotage (Beastie Boys, 2022)
Az Old Tomorrows dalunk első ötletfoszlánya még a God On The Run lemezünk készítése közben kezdett formát ölteni. Akkor úgy éreztük, hogy ennek a dalnak még nem jött el az ideje, ezt a szelencét még nem kéne kinyitnunk. A Napalm-szerződéssel a tarsolyunkban viszont most már semmi kétség: az Old Tomorrows dallal szeretnénk megünnepelni az új együttműködésünket és köszönteni titeket az új korszakunkban!

Ez a dal messze nem egy öncélú promóciós eszköz, hanem mondandója is van. A legtöbben úgy növünk fel, hogy belénk nevelik a feltétel nélküli tiszteletet az idősebbek iránt. Szép gondolat és egy ideális világban talán így is kéne lennie. Sajnos nem így van. A világ iszonyatosan felgyorsult és a generációk közötti szakadék egyre csak nő. Míg az öregebbek várják a tiszteletet, addig a fiatalabb generációk semmibe véve érzik magukat, hiszen a világnézetükben nem lehetőséget, inkább fertőt látnak a korábban születettek.

A minket megkülönböztető dolgokra mutogatunk, miközben a tiszteletlenség pontosan ugyanabból fakad: más környezetben, más korban nőttünk fel, így másképp gondolkodunk. Nem létezik EGY helyes út. Itt az ideje elfogadni, hogy születési dátumunknál fogva nem vagyunk jobbak másoknál, de jobbá válhatunk, ha megnyílunk mások felé. Többek lehetnénk, ha tanulnánk a mások által átélt dolgokból és komolyan vennék a jövőt jelentő generáció gondolatait és igényeit.”


“Young mistakers, old days chasers, let’s become generation breakers!”


THE HELLFREAKS – Old Tomorrows (2021)
THE HELLFREAKS – Witches Heal (a 2020-as God On The Run albumhoz)


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.