Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

THE HALO EFFECT – Klippel az első dal az ex-In Flames zenészek új bandájától: Shadowminds

Shadowminds címmel már itt is van a videóval kísért első dal attól az új bandától, a The Halo Effecttől, amelyben az In Flames gitárosa, Niklas Engelin mellett csupa egykori In Flames muzsikus található: Jesper Strömblad gitáros, Mikael Stanne énekes (Dark Tramquillity), Daniel Svensson dobos és Peter Iwers basszusgitáros. Engelin hivatalosan ugyan még tagja az In Flames-nek, de a zenekar Facebook-oldalán már nem szerepel a felállásban, az aktuális promófotókról is hiányzik, élőben pedig 2019 óta Chris Broderick helyettesíti.

A csapat debütáló lemeze 2022-ben érkezik majd a Nuclear Blast gondozásában, élőben pedig az Amon Amarth és a Machine Head nagyszabású közös turnéján mutatkoznak be jövő ősszel. A Vikings And Lionhearts turnénak lesz budapesti állomása is, 2022. október 18-án a Barba Negrában.

„A zenénk hű marad a gyökereinkhez, és ahhoz, ami azzá tett minket, akik ma vagyunk. De bízunk a közös tapasztalatainkban is és előre tekintünk. Megtiszteltetés, hogy újra együtt dolgozhatunk régi és új barátainkkal a Nuclear Blastnál, és alig várjuk, hogy együtt adhassuk ki a metal iránti szeretetből fakadó munkát.”

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy jövő ősszel Európa-szerte bemutatkozhatunk két nagyszerű zenekar előtt. A The Halo Effect régi barátok közös ötletéből született, hogy valami klasszat csináljunk együtt, valahogy visszahozva azt a kreativitást és energiát, amit a göteborgi metal jelentett. A mai metal világ két legelismertebb és legtapasztaltabb zenekarával való együttműködés tökéletes módja annak, hogy megmutassuk, kik is vagyunk mi. Találkozunk az első sorban!”

THE HALO EFFECT – Shadowminds (2021)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.