THE GRENMA – Kilenc év után új dal és klip: Álljunk meg egy pillanatra

Bár 9 éve annak, hogy a budapesti The Grenma új anyaggal jelentkezett, hivatalosan sosem oszlott fel a punk rock trió, most pedig itt az új, klipes daluk, az Álljunk meg egy pillanatra. Noha Botlik Mátyás dobos időközben beszállt a Kiesbe, a The Grenma is ezerrel tervezgeti a jövőt. A legközelebbi koncertjük május 27-én lesz a gödöllői Trafóban.

Az Álljunk meg egy pillanatra dal felvételét, keverését és maszterelését Botlik Matyi irányította a Grenma stúdióban.

2013-ban hoztunk ki utoljára új dalt. 2015-ben közös döntéssel kicsit félreraktuk a zenekarosdit, de eddig minden évben visszatértünk pár buli erejéig. Legutóbb viszont több mint két évet kihagytunk (tulajdonképpen az egész Covid-időszakot), és szerettünk volna úgy elkezdeni újra koncertezni, hogy nem csak a régi dalokat játsszuk.

Van még pár szám a tarsolyunkban, bár magunkat ismerve, ki tudja, lesz-e belőlük bármi… Az Álljunk meg egy pillanatra viszont mindannyiunknak tipikusan ‘régi grenmás’ dal, így egyértelmű volt, hogy ezt kell kihoznunk ennyi év után. A klipet egy felújítás alatt álló, üres hotelben forgattuk, Pete (Peter John Kiss) rendezte, forgatta és vágta.

Május 27-én tartunk egy ‘visszarázódós’ koncertet Gödöllőn, a Trafóban, aztán következik néhány fesztiválfellépés, amit augusztus 20-án a Budapest Parkban koronázunk meg a Kettőnégy Fesztiválon, mégpedig azokkal a zenekarokkal, amelyekkel rengeteg közös bulit toltunk le az elmúlt lassan 18 évben.www.facebook.com/thegrenmaTHE GRENMA – Álljunk meg egy pillanatra (2022)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért Just A Cigarette dallal lehet barátkozni.
A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, az új albumuk pedig április 1-jén jött ki The Fundamental Slimes and Humors címmel. És most megérkezett a goblinok új videóklipje a Bones dalhoz.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.