THE FLOWER KINGS – Új klip a prog rockerek epikus albumához: Black Swan

Islands címmel egy új albummal jelentkezett az ősz folyamán a Roine Stolt énekes/gitáros vezette svéd prog rocker The Flower Kings. A dupla CD, dupla LP formátumokban megjelent, 21 dalos friss anyag Black Swan dalához most egy klip is született.

Roine Stolt:Amikor a világot leállították – minden koncert kockázatosnak minősült vagy elmaradt, a világvégéből és a pánikból úgy találtuk meg a kivezető utat, hogy azt tettük, amihez a legjobban értünk. Zenét írtunk és fel is vettük! Eleve volt már egy nagy rakásnyi óriási nóta és ötlet, ezeken csak dolgozni kellett, tökéletesíteni őket. A terv az volt, hogy egy ‘ösztönös & inkluzív’ lemezt készítünk, értve ez alatt azt, hogy szabadon játszunk bármit, stílustól függetlenül, csak passzoljon a nagy képbe.

A MorningNews egy akusztikus téma volt, amolyan McCartney-stílusú, egyszerű akusztikus szám, amelyhez nem igazán kellettek hangfalak. Adta magát a nóta… Maga a dal egy gyönyörű befejezésről szól, a halandóságunk felismeréséről és elfogadásáról.


A legendás Roger Dean készítette a borítót a tavalyi dupla album, a Waiting For Miracles utódjához, a lemezen pedig Steve Hackett és Rob Townsend is vendégeskedik.

www.facebook.com/TheFlowerKings
Roine Stolt:Minden koncert és fesztivál elmaradt, nem a reményeinknek megfelelően alakult a jövő, de az, hogy tétlenül üljünk a pandémia alatt, szóba sem jöhetett! Egy gonosz vírus csak nem állíthat meg minket! Mivel a csapat tagjai az USA-ban, Olaszországban, Ausztriában és Svédországban élnek, csakis a net varázslatával készülhetett el az új album, azaz küldözgettük egymásnak a fájlokat.

A masszív dupla album témája az izoláció, innen is adódott az Islands cím. A szövegekben az elszigeteltség, a veszteség és a szétválasztottságtól való félelem is megjelenik. Ez a váratlan járvány tartós nyomot hagy majd mindenkiben, azokról nem is beszélve, akik elveszítik a szeretteiket.

Zeneileg akár egy mega-dalnak tekinted az anyagot, hiszen össze-összekapcsolódnak a dalok, a témák átszövik az egész anyagot, akár 21 különálló tételnek, egy biztos: egyben érdemes hallgatni a dupla lemezt. Ez egy 90 perces cinematikus utazás!THE FLOWER KINGS – Black Swan (a 2020-as Islands albumhoz)

THE FLOWER KINGS – Morning News (a 2020-as Islands albumhoz)
THE FLOWER KINGS – From The Ground (a 2020-as Islands albumhoz)
https://www.youtube.com/watch?v=AANDQG4R3d4
THE FLOWER KINGS – Broken (szöveges videó a 2020-as Islands albumhoz)
https://www.youtube.com/watch?v=z3vktAkbeRE
THE FLOWER KINGS – Islands
(10/10 – InsideOur)

CD1
01. Racing With Blinders On
02. From The Ground
03. Black Swan
04. Morning News
05. Broken
06. Goodbye Outrage
07. Journeyman
08. Tangerine
09. Solaris
10. Heart Of The Valley
11. Man In A Two Peace Suit

CD2
01. All I Need Is Love
02. A New Species
03. Northern Lights
04. Hidden Angles
05. Serpentine
06. Looking For Answers
07. Telescope
08. Fool’s Gold
09. Between Hope & Fear
10. Islands

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.