THE AMENTA – Revelator (lemezkritika)

THE AMENTA
Revelator
(DEBEMUR MORTI)


Az indusztriális elemeket bőszen használó ausztrál The Amentának a Flesh Is Heir albumon, illetve a Teeth EP-n (mindkettő 2013-ban jelent meg) voltak jó ötletei
, még ha a könnyed befogadhatóság nem is volt jellemző a zenéjükre. Azóta sok víz lefolyt a Georges-folyón, amit a csapat Revelator című, minden eddiginél zajosabb hanghordozója is bizonyít.

Annak ellenére, hogy a trió még most is alkalmaz elektronikus megoldásokat, ezt a korongot már egyáltalán nem tudnám az indusztriális skatulyába helyezni.
Sőt, semmilyen kategóriába nem lennék képes bepréselni. Talán az a leghelyesebb meghatározás, ha azt mondom, hogy az ausztrálok metalos hangszerekkel, irgalmatlanul súlyos megszólalással hangokat préselnek ki a cuccaikból, még véletlenül sem igazodva a zenei trendekhez. Csak a ritmusok azok, amelyek egy death vagy egy black metal csapathoz hasonlítják őket, amúgy ez az egész csak egy feketén örvénylő, disszonáns művészkedés, főképp Cain Cressall fájdalmas vokáljaival, néha tiszta énekével ellátva. Így szinte megváltásnak számít, ha egy-egy kézzelfogható riff felbukkan a sorban.

A kegyetlenül erős hangzás miatt
van valami vonzó a bő háromnegyedórás Revelatorban, de hogy az idegőrlő jellege miatt nem fogom rongyosra hallgatni, ez is biztos.

Z.O. 7

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.