Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

TEN BIG TOYS – Klippel a második dal a női főhősös bandától: Elegem van

Elegem van címmel jelent meg a 2018-ban alakult modern rock-groove-metal-hip hop csapat, a Ten Big Toys második klipje.

A végleges felállását tavaly elnyerő zenekar az első fellépésével meg is nyerte az ‘Öröm a zene’ országos tehetségkutató sorozat zalaegerszegi fordulóját, bekerülve az országos döntőbe.

Az extrém színes színpadi ruhákkal és energikus női főhőssel támadó zenekar nagy eséllyel örömöt okozhat a Guano Apes, Hollywood Undead és Skindred rajongóknak egyaránt. A csapat – Rada Orsi (ének) Piller Alex (dob) Schmidt Erika (basszusgitár) Nickmann Ákos (gitár) – Nóniusz Gábor producer kezei alatt írja első albumának dalait.


www.facebook.com/tenbigtoys
‘Kábelkötegek a bőröm alatt, amik súgnak, hogy legyek tisztességes’ – ezzel a sorral kezdődik az Elegem van dal. De mire gondolt a költő?

Orsi: “Érdekes, hogy először a refrén született meg, és csak utána szedtük össze, hogy kinek miből van elege. A kábelkötegek alatt mi eredetileg a folytonos kötelezettségeket értettük, ezt az egész kényszerpályát. Ráadásul még azt is megmondják, hogy hogyan. Lehet, hogy maga a téma nem új, de akkora lendülettel nyomtuk a refrént már a legelején, hogy azt mondtuk, ezt érezni fogja más is. A számot a kiégés ihlette, aztán kiderült, hogy a karanténra is igaz, nem kicsit. Egy idő után bekattansz, eleged lesz, és üvöltesz.”

Ákos: “Nekem ez inkább a közösségi médiára utal, ahol eleinte még úgy érezheted magad, mint amikor először mentél be egy plázába: ‘úúú mennyi minden van erre, itt is – ott is valami érdekes’. Aztán idővel jön a pofon, hogy itt tényleg a legtöbb csak ‘kirakat’ és ez az egész nonstop ömlik az agyadba.”


Ismerve a zenéteket, azt lehet feltételezni, hogy sokszor vagytok dühösek, vagy rosszkedvűek, komoly társadalmi jelenségekkel foglalkoztok. Sok zenekar alapozta már erre a karrierjét, nálatok ez hogy van?

Orsi: “Attól, hogy elegünk van és dühösek vagyunk, még ott az optimizmus, a humor és a vidámság. Igazából pont ez a szerencsénk. Szerintem nem is lehet máshogy jól viselni a ‘kábelkötegeket’. Az a célunk, hogy aki hallgat minket az eressze ki a feszkót, dühöngjön velünk, és töltődjön fel ezzel az energiával. Az üvöltés csodákra képes! Én már csak tudom. Hehe.”

Alex: “Én általában nem vagyok dühös, és szerintem ez nem is feltétele annak, hogy komoly témákkal foglalkozzunk.”


Van az Elegem van című számotokban olyan zenei megoldás, amit korábban nem használtatok?


Ákos: “Az mondjuk ciki lenne, ha már a második dalra kifogytunk volna megoldásokból. Az Elegem van riffelősebb és skandálhatóbb a refrén. Folyósabb az egész, kevésbé megszaggatott témákból áll, így a hatás is teljesen más, viszont ugyanúgy bulizható.”

Alex: “Mivel ez csak a második dal, ezért eddig viszonylag kevés dolgot mutattunk meg magunkból.”


Mikor jelenik meg az első Ten Big Toys album vagy EP?

Orsi:
“Amint kész az összes dal, de ígérgetni nem szeretnénk. Tudni fogtok róla!”

Ákos: “Szerencsére a dalok írásakor és a klipek megtervezésénél sem kellett előzetesen határokat szabnunk, ez azért sok előnnyel jár. Az albumnál is ez érvényes: érezni fogjuk, ha elkészült, és akkor meg is mutatjuk. Pár dalt viszont még az album elkészülte előtt tuti kihozunk majd.”


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV