TEN BIG TOYS – Klippel a második dal a női főhősös bandától: Elegem van

Elegem van címmel jelent meg a 2018-ban alakult modern rock-groove-metal-hip hop csapat, a Ten Big Toys második klipje.

A végleges felállását tavaly elnyerő zenekar az első fellépésével meg is nyerte az ‘Öröm a zene’ országos tehetségkutató sorozat zalaegerszegi fordulóját, bekerülve az országos döntőbe.

Az extrém színes színpadi ruhákkal és energikus női főhőssel támadó zenekar nagy eséllyel örömöt okozhat a Guano Apes, Hollywood Undead és Skindred rajongóknak egyaránt. A csapat – Rada Orsi (ének) Piller Alex (dob) Schmidt Erika (basszusgitár) Nickmann Ákos (gitár) – Nóniusz Gábor producer kezei alatt írja első albumának dalait.


www.facebook.com/tenbigtoys
‘Kábelkötegek a bőröm alatt, amik súgnak, hogy legyek tisztességes’ – ezzel a sorral kezdődik az Elegem van dal. De mire gondolt a költő?

Orsi: “Érdekes, hogy először a refrén született meg, és csak utána szedtük össze, hogy kinek miből van elege. A kábelkötegek alatt mi eredetileg a folytonos kötelezettségeket értettük, ezt az egész kényszerpályát. Ráadásul még azt is megmondják, hogy hogyan. Lehet, hogy maga a téma nem új, de akkora lendülettel nyomtuk a refrént már a legelején, hogy azt mondtuk, ezt érezni fogja más is. A számot a kiégés ihlette, aztán kiderült, hogy a karanténra is igaz, nem kicsit. Egy idő után bekattansz, eleged lesz, és üvöltesz.”

Ákos: “Nekem ez inkább a közösségi médiára utal, ahol eleinte még úgy érezheted magad, mint amikor először mentél be egy plázába: ‘úúú mennyi minden van erre, itt is – ott is valami érdekes’. Aztán idővel jön a pofon, hogy itt tényleg a legtöbb csak ‘kirakat’ és ez az egész nonstop ömlik az agyadba.”


Ismerve a zenéteket, azt lehet feltételezni, hogy sokszor vagytok dühösek, vagy rosszkedvűek, komoly társadalmi jelenségekkel foglalkoztok. Sok zenekar alapozta már erre a karrierjét, nálatok ez hogy van?

Orsi: “Attól, hogy elegünk van és dühösek vagyunk, még ott az optimizmus, a humor és a vidámság. Igazából pont ez a szerencsénk. Szerintem nem is lehet máshogy jól viselni a ‘kábelkötegeket’. Az a célunk, hogy aki hallgat minket az eressze ki a feszkót, dühöngjön velünk, és töltődjön fel ezzel az energiával. Az üvöltés csodákra képes! Én már csak tudom. Hehe.”

Alex: “Én általában nem vagyok dühös, és szerintem ez nem is feltétele annak, hogy komoly témákkal foglalkozzunk.”


Van az Elegem van című számotokban olyan zenei megoldás, amit korábban nem használtatok?


Ákos: “Az mondjuk ciki lenne, ha már a második dalra kifogytunk volna megoldásokból. Az Elegem van riffelősebb és skandálhatóbb a refrén. Folyósabb az egész, kevésbé megszaggatott témákból áll, így a hatás is teljesen más, viszont ugyanúgy bulizható.”

Alex: “Mivel ez csak a második dal, ezért eddig viszonylag kevés dolgot mutattunk meg magunkból.”


Mikor jelenik meg az első Ten Big Toys album vagy EP?

Orsi:
“Amint kész az összes dal, de ígérgetni nem szeretnénk. Tudni fogtok róla!”

Ákos: “Szerencsére a dalok írásakor és a klipek megtervezésénél sem kellett előzetesen határokat szabnunk, ez azért sok előnnyel jár. Az albumnál is ez érvényes: érezni fogjuk, ha elkészült, és akkor meg is mutatjuk. Pár dalt viszont még az album elkészülte előtt tuti kihozunk majd.”


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Még tavaly októberben jelent meg a Dream Theater legfrissebb stúdiólemeze, a hét epikus szerzeményt tartalmazó A View From The Top Of The World. A csapat legfrissebb, negyedik videója a Transcending Time dalhoz készült el.
Különleges élő lemezzel jelentkezik március 25-én az Architects. A For Those That Wish To Exist At Abbey Road című élő anyag előzeteseként már itt is van az Impermanence videoklipje.