Skip to content

Száguldás két keréken – a japán gyártó csúcsmodellje

Aki valaha is belekóstolt a motorozás élményébe, annak bizonyára ismerősen cseng egy bizonyos japán márkanév, mely nemcsak autógyártóként, hanem motorkerékpárok készítésében is élenjáró vállalatként.

Amennyiben a tavasz beköszöntével két kerékre szeretnénk pattanni, semmi esetre sem feledkezzünk meg a megfelelő védőfelszerelés viseléséről. A Szallerbeck Motor motoros ruházatainak kínálatában megtaláljuk a megfelelő darabot, minden típusú motorozáshoz.

Honda Motor Company Limited

A vállalatot 1948-ban alapították Tokióban. A kezdetektől kezdve kivételes minőségű mérnöki teljesítmény jellemezte a céget. A 21. századra pedig igazi óriásvállalattá nőtte ki magát, nem véletlen, hogy filmekben, sorozatokban is gyakran láthatunk Honda márkájú jármáveket. 

A japán piacon túl meghódította Európát, jelenlegi legnagyobb piacát pedig az Amerikai Egyesült Államok jelenti. A gyártó motorkerékpárokon túl ismert a munkagépek és személyautók gyártásáról is. Minden ágazatban kiemelkedő megbízhatóság jellemzi a vállalat termékeit.

Honda Fireblade

A Honda ikonikus modelljét először 1992-ben ismerhette meg a nagyközönség. Megjelenése óriási hatást gyakorolt a gyorsasági motorok piacára. A Honda csúcsmodellje az évek során elérte az 1000 cm3-es méretet és olyan modelleknek biztosított alapot, amelyek minden jelentős versenyt megnyertek az évek alatt.

Ahhoz, hogy a legendás típus megőrizze előkelő pozícióját a piacon, természetesen tenni is kellett az idő előrehaladtával. A Honda mérnökei folyamatosan fejlesztették a Fireblade-et, és 2020-ra újabb nagy áttörést értek el. Ebben az évben a gyártó két új motort mutatott be, a CBR1000RR-R Fireblade-et és a CBR1000RR-R Fireblade SP-t. Mindkét motor a HRC (Honda Racing Corporation) közreműködésével készült, amely többszörös VB győztesnek mondhatja magát.

Ezt a kettőst 2022-re a, a modell 30. évfordulójára továbbfejlesztették. Felújították a levegőszűrő házat, a szívócsatornákat és szívótölcséreket, a légbeömlőt, valamint a kipufogót. Ezáltal a középső fordulatszám-tartományban még nagyobb nyomaték leadására vált képessé a motor. 2024-re újabb teljesítménynövelés következett be a Firebladenél, köszönhetően a motor és váltó átalakításnak. 

CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition

Akinek a leggyorsabb Honda modell nem lenne elég különleges, az ő számára a gyártó létrehozta a CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition-t, amelyet a Matt Pearl Morion Black szín tesz igazán egyedivé. 

Ahogy a nevéből is kiderül, a gyártó számos szénszálas anyagból készült elemmel szerelte fel a járgányt. Ezek az elemek 10-40%-kal könnyebbek a műanyagnál, ami összesen 1 kilogrammal teszi könnyebbé a teljes motorkerékpárt.

A Carbon Edition-ből mindösszesen 300 darabot gyártanak le, és ezek egyedi sorszámplakettel lesznek ellátva. Ez biztosítja a vevők számára, hogy valóban egyedi és különleges járművel gazdagodtak.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw