SZABAD A SZÍNPAD – Könnyűzenei tehetségkutató verseny indul

Az Erőművház Nonprofit Kft. a K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot hirdet Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. A verseny kétfordulós, a pályázó zenekarok közül 10 előadó/zenekar juthat a döntőbe.

A jelentkezéshez beküldött anyagok előválogatását a háromtagú szakmai zsűri végzi, melynek tagjai Beck Zoli (30Y zenekar frontembere, zenész, szövegíró), Hegyi György (szövegíró, zenész, Kőbányai Zenei Stúdió zenetanára) és Nagy Kátya (PR, marketing manager). A tehetségkutatónak nincs műfaji megkötése, sem nevezési díja.

Az Erőművház Nonprofit Kft. 2019. novemberében rendezte meg először a Szabad a színpad! könnyűzenei tehetségkutató versenyt. A program elindításával azt a célt tűztük ki, hogy a fiatal (16-30) felnőtt tehetségek számára lehetőséget biztosítsunk a bemutatkozásra, a megmérettetésre és tanulásra a szakma elismert képviselőitől…


…A csoportosan végzett művészeti tevékenység – mint a közös zenélés is – mindamellett, hogy közösségépítő, életre szóló élményeket, emberi kapcsolatokat, szakmai tudás fejlesztését is magában hordozza. Az első tehetségkutató visszajelzései alapján megállapíthatjuk, hogy elérte célját a rendezvény és mind szakmai mind versenyzői körökben színvonalas, sikeres elismeréseket aratott le. 2019-ben 46 budapesti zenei formáció pályázott, ami számszerűsíti a tehetségkutató programunk sikerességét.
” – fűzte hozzá Sóbujtó-Szabó Betty, az Erőművház művészeti vezetője.

A jelentkezés menete és feltételei:

– Kitöltött és aláírt jelentkezési lap (szkennelve)
– Egy saját szerzemény YouTube-linkje, valamint a dal szövegének elküldése a
tehetsegkutato@eromuvhaz.hu e-mail címre
– A nevezésekben csak saját szerzeményeket fogadunk el, amelyeknek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése
– A pályázat amatőr zenekarok és egyéni előadók számára szól, tehát nem jelentkezhetnek rádiós és kiadói múlttal rendelkező zenekarok és egyéni előadók (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok)

A jelentkezési határidő: 2021. október 24. vasárnap, éjfél

A döntőbe jutott 10 produkciónak lehetősége nyílik élőben is megmutatni zenei tudását egy 15 perces, maximum 3 dalos minikoncert keretein belül, amit a zsűri rövid, szakmai értékeléssel zár. A forduló végén a zsűri döntése alapján kihirdetésre kerülnek a díjazottak, a harmadik helyről a közönség dönt majd online szavazás útján.

Díjak

– Első hely: Videoklip forgatás 950 000 Ft értékben
– Második hely: Fellépési lehetőség 2022-es Művészetek Völgye fesztiválon
– Harmadik hely: Fellépti díjas klubkoncert a K11 Művészeti és Kulturális Központban
– Külön-díj: Portfólió fotózás a Lieto Management felajánlásával

A döntőre és eredményhirdetésre 2021. november 27.-én kerül sor a K11 Művészeti és Kulturális Központban (1075 Budapest, Király utca 11.)

A pályázati felhívás, a jelentkezési lap és a részvételi szabályzat www.k11.hu/szabad-a-szinpad oldalról tölthető le.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.