Skip to content

SYSTEM OF A DOWN – Meg is szólaltak a két vadonatúj dal kapcsán

Ahogy már beszámoltunk róla, a mai napon két új dallal is jelentkezett a System Of A Down.

Bár a csapat tagjai korábban nem tudtak közös nevezőre jutni egy új album kiadásával kapcsolatban, és arról továbbra sincs szó, hogy lesz majd valamikor egy új lemez, abban mind a négy örmény származású zenész egyetértett, hogy most hallatniuk kell a hangjukat, segíteniük kell a szülőhazájuknak.

Ismerkedj meg a videóval kísért Protect The Land és a Genocidal Humanoidz dalokkal!

Mindkét szám a Hegyi-Karabah Köztársaságban (Arcah, Artsakh) az azeri és az örmény felek közt zajló háborúra igyekszik felhívni a figyelmet, és kapcsolódik hozzájuk egy adománygyűjtő akció is az Armenia Fund számára.

systemofadown.bandcamp.com

15 év után új zenét adtunk ki. Mind a négyen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy egységes hangon szólaljunk meg. Ez a két dal egy szörnyű és komoly háborúról szól, ami a szülőhelyünkön állandósult, Artsakhban és Örményországban.

…Azt javasoljuk, hogy tájékozódj a dalok hátterét illetően, és ha megtetted, remélem te is úgy érzed majd, hogy fel kell szólalnod az ottani rettenetes igazságtalanságok és az emberi jogok megsértése ellen. És ami a legfontosabb, legsürgősebb: alázatosan arra kérünk, hogy adományozz kisebb vagy nagyobb összeget, ezzel is segítve mindazokat, akiket hátrányosan érint az emberiség elleni bűncselekmények egyre növekvő száma.
A Protect The Land dal eredetileg Daron Malakian gitáros Scars On Broadway projektje számára íródott, nagyjából másfél éve. Szintén Daron írta a másik nótát is, és úgy 3-4 éve egy zenekari jammelés során állt össze, de Serj Tankian énekes akkor nem volt jelen.A csapat arra buzdítja a rajongókat, hogy a Bandcamp oldalukon hivatalos letöltéssel és adományokkal is segítsék az alapítványt.


A két új nóta annak köszönhető, hogy John Dolmayan dobos október elején megkereste a zenésztársait.


Üzenetet küldtem nekik, hogy ne foglalkozzunk most az egymás és a múlt iránti érzésekkel, mindent félre kell tennünk, stúdióba kell mennünk, hogy a népünk számára elkészítsünk egy dalt, amellyel felhívhatjuk a figyelmet a helyzetre, és világszerte összefoghatjuk a jó erőket. És pozitív reakciók jöttek az üzenetemre.


Serj Tankian énekes:Ezt nem magam vagy a System Of A Down érdekében teszem, és nem is a banda bármelyik tagjáért. Mindezt csakis a népünkért tesszük. Ez tehát nem egy kreatív döntés, ez nem egy üzleti döntés. Ez az aktivizmus elhatározása, és számunkra minden másnál lényegesebb.


Daron Malakian gitáros/énekes:Ha mi nem tesszük ezt meg, nincs más hatalmas örmény rockbanda, amelyik megtenné. Nincs túl sok ismert örmény személyiség, aki ezt megtenné. Ez amolyan kötelesség számunkra. Összejöttünk, mert az országunknak szüksége van ránk, és nem feltétlenül azért jöttünk össze, mert annyira rá lettünk voltunk pörögve egy vadonatúj System Of A Down dal megalkotására. A népünknek volt szüksége arra, hogy ezt megtegyük.


A System Of A Down a múlt hónapban stúdiózott, akkor fejezték be, akkor rögzítették ezt a két dalt.


A 3-4 évvel ezelőtti jammelés célja eredetileg az volt, hogy idővel majd készüljön egy új SOAD lemez, azonban kreatív és anyagi jellegű nézeteltérések alakultak ki Tankian énekessel, így a terveiket félretették.Shavo Odadjian basszusgitáros:
Ez mnost valami olyan ügy, ami nagyobb, fontosabb, mint a Systemmel kapcsolatos bármilyen problémánk. Mindent félre kellett tennünk és össze kellett jönnünk, mert ha 15 év után megszólalunk, akkor arra az emberek felfigyelnek. ‘Hűha, ezek a fickók visszatértek? Miért is?’


Ez a két dal azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle folytatás is várható.

John Dolmayan dobos:Ha rajtam múlna, három évente kijönnénk egy új lemezzel. De a dolgok nem rajtam múlnak. A csapatom jóindulatán múlik minden, és noha sok éve küzdök a zenekar tagjaival, elfogadtam, hogy ez a helyzet. Van öt albumunk és (most már) két dalunk. Sokat elértünk a pályafutásunk során. Ha ez itt ér véget, akkor legyen így.SYSTEM OF A DOWN – Protect The Land (2020)

SYSTEM OF A DOWN – Genocidal Humanoidz (2020)

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw