Skip to content

SWANSONG – A finn mitológia ihlette a dalukat

A kuopiói melodikus death metalos Swansong kiadta az első kislemezt a hamarosan megjelenő debütáló albumáról. A zenekar gitárosa és dalszerzője, Topi Pitkänen elárulta, hogy a készülő korong néhány dala demó formájában már évek óta készen áll, de akadnak olyan szerzemények is, amelyek csak néhány hónappal ezelőtt születtek meg.

„Mindegyiknek olyan hangzása van, amilyenek mi vagyunk: dallamos, fülbemászó, súlyos számok – mondta a gitáros. – Jó érzés hallani a végleges hangzásukat a maszterizálást követően. Két dalunk már tavaly nyár óta teljesen készen van, az év végén a klipek is elkészültek hozzájuk. A második kislemez az album megjelenése környékén fog megjelenni, de már most erősödik bennünk az elhatározás, hogy néhány anyagot az éterbe juttassunk.”

A dalok szövegeit az énekesnő Jemiina Heloise írta, amik saját bevallása szerint mindenféle erőlködés nélkül, teljesen természetesen születtek meg.

„A Topi által készített dallamok mindig egy történet ötletével párosulnak – mondta az énekesnő. – A történetek pedig szinte maguktól jönnek, amint meghallom a melódiákat és a riffeket. A természetből, a mitológiából, az irodalomból, filmekből, érzelmekből és a képzeletemből merítem az ötleteket. A témáknak tényleg semmi nem szab határt. Az Awakeninget a finn mitológia és az erdő ihlette. A régmúltban úgy vélték, hogy az erdőkben szellemek, koboldok és trollok laknak. Az emberek az erdő szellemeihez könyörögtek ételért és jó szerencséért. Ebben a dalban az erdő éjjel megelevenedik, és ijesztő dolgokat hallani benne. A hangulat varázslatos, ugyanakkor félelmetes is.”

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw