SUMMITEER – Album a fiatal felnőttkor nehézségeiről: Wisdom Teeth

Wisdom Teeth címmel megjelent és meg is hallgatható a Summitteer lemeze, egy “egy 1995-2005 közötti poszt-grunge/punk rock album a korszakra jellemző hangzással, személyes témákkal”.

A Summitteer egyszemélyes projekt, amely mögött a marcali/budapesti illetőségű Szecsődi Tamás gitáros/dalszerző áll. A projekt ötlete a 2010-es évek második felében alakult ki, miután egészen 2009 környékétől már kész és félkész dalok álltak rendelkezésre, akkor még szöveg nélkül. Mivel ezek a dalok kezdtek abba az irányba mutatni, hogy egy lemezen akár egységet is alkothatnának, megszületett a koncepció, amelyre nagy hatással volt a korai Foo Fighters, illetve a Foo előtti Late! album, amelyeket Dave Grohl teljesen egyedül írt meg. 2018-ban meg is kezdődtek a felvételek már azzal a céllal, hogy egy teljes lemez készüljön el. A felvételeket egy fél éves külföldi tartózkodás szakított meg, majd egy újabb év várakozás… Aztán 2020 végén Oláh Marcell (ex-Borders of Byzantium) segítségével kapott új erőre. Ekkor vált biztossá, hogy Marci fogja vinni az éneket (kb 75%-ban), tekintve, hogy munka mellett nem éreztem, hogy fel tudnám hozni az énektudásom egy olyan szintre, ami stúdióképes, ráadásul közbejött egy bölcsességfog-műtét is…A felvételek egy része Tóth Gábornál (Ghostship Recordings), a másik része Oláh Marcinál készült, aki a mixet és a masztert is jegyzi. A készítés során segítségemre voltak: Papp Domonkos basszusgitárral az első és a hetedik dalban, Szűcs Dávid énekkel a harmadik dalban és Kelemen Gábor dobbal a negyedik dalban.

A szövegek egytől egyig a fiatal felnőttkor nehézségeiről szólnak: milyen érzés ott hagyni az otthonod, és mikor lelsz új otthonra? Megéri-e nosztalgiázni? Mit kezdesz egy számodra fontos ember halálával? Megéri-e gyereknek maradni fejben, illetve hogy kell az alvászavarokat okozó lidérceket randevúra vinni?

A lemez címét az Every Time I Die Exometrium című számának ‘Wisdom teeth have replaced the fangs’ sora ihlette, ami a felnőtté válás rögös időszakát jelenti szimbolikusan számomra: előbb-utóbb mindenkinek át kell esnie rajta, ha nem akarja, hogy elmenjen mellette a világ. Épp úgy, ahogy egy impaktált bölcsességfog kiműtésén, épp úgy, ahogy egy nehéz szülés után egy szólóalbum kihozatalán, hogy végre nyugodtan tudjon aludni az ember…


A zenekarok, amelyek munkássága nagy hatással volt a lemezre: Foo Fighters, Blink-182, Propagandhi, Deftones, My Chemical Romance, Quicksand, Supernem, Auróra. (Megjegyzendő, hogy rendkívül közel állnak hozzám az extrém stílusok is, van olyan dal, amelyben egy The Red Chordtól kölcsönzött ötletet használtam például. A későbbiekben elképzelhető, hogy a Summiteer név alatt egy grindcore/blackened hardcore anyagot is szeretnék kihozni.)KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.
Shattering Reflection címmel április 1-jén jelenik meg a régisulis speed/thrash metalt játszó belga Evil Invaders harmadik albuma, a 2017-es Feed Me Violence utódja. A Francesco Paoli producerrel felvett 10 dalos lemez első előzetese a videoklippel kísért In Deepest Black dal.