Skip to content

STABBED – A harmadik dal a készülő EP-ről: Tolaris

Never Here lesz a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-jének címe, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatásának előzeteseként pedig már a Tolaris című harmadik új dallal is lehet barátkozni.

Potkovácz Márk dobos az új dalról: „Az EP dalai közül a Tolarisszal szórakoztam a legjobban. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ezt a tőlünk amúgy is radikálisan új, tehervonat dalt még jobban kiforgatnám magából egy afféle Bonnie és Clyde jellegű dekadens szerelmes sztorival. A NIN Deepjével és Marilyn Manson Heart-Shaped Glasses c. dalával az agyam hátsó rekeszeiben egy ilyen toxikus őskáosz párkapcsolatot írtam meg, ami feléget mindent és mindenkit maga körül, egészen addig, amíg meteorként nem csapódik a szalagkorláton túli szakadékba. Ezek után külön meglepetésként ért, mennyire illik az egész szöveg David Lynch Lost Highway filmjének a sztorijára, ami szintén kiapadhatatlan inspirációs forrás nálam.”

www.facebook.com/stabbedbandKecskés Attila gitáros, dalszerző:

„Úgy döntöttünk, hogy készítünk egy nagyon erős EP-t egy töltelékdalokkal és kapkodással elrontott nagylemez helyett. Elérés szempontjából is sokkal előnyösebb ma egy-egy dalt kiadni, emellett legalább lesz ideje a kedves publikumnak megemészteni a nem túl könnyed nótáinkat.

Az Exit Wound dalnál zeneileg igyekeztünk feljebb tekerni a korábban megszokott középtempón, a riffelés és a dobolás is bonyolódott, rengeteg kellemetlen percet okozva a felvételeknél. A dalt Vári Gábor úrnál vettük fel a Miracle Soundban, ismét egy élmény volt vele dolgozni. Nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot, igazán harapós hangzás lett a végeredmény. Ami a lényeg: a pergő nem szar (!!), kurva hangos lett az egész, cserébe úgy szól mintha a pokolban szaggatnák le a tökeit az embernek. Nyilván ennél sokkal több dolgot kértünk és kaptunk, de évek múlva úgyis csak ennyi fog megmaradni az emlékeinkben.”


STABBED – Tolaris (szöveges videó a 2020-es Never Here EP előzeteseként)

Márk:

„Neurotikus társadalmunk a felmenőinktől ránk kövült sérülések következménye, a figyelemelterelő kultúra által generált zajban pedig nehéz meghallani, mi történik legbelül. A legtöbb ember elszigetelt, kommunikálni képtelen, depressziós, pánikbeteg, vagy valamilyen testi szinten jeleníti meg azt a sok szart, amit minél mélyebbre igyekszünk elásni.

Tévedés azt is hinni, hogy nekünk könnyebb, vagy jobb, mint a háborút, szegénységet megélt elődeinknek. Viszont mi vagyunk az a generáció, amelynek tudatosan lehetősége van élni és nem csak túlélni. A mi felelősségünk feldolgozni azt, amire nem volt akkor se idő, se pénz, se tudás, se elég mersz tudatosan vállalni önmagad minden hétköznapi poklával, tehetetlen dühével együtt.”
STABBED – Exit Wound (szöveges videó a 2020-es Never Here EP előzeteseként)

„A Breaking Dawn dal annak a szimbóluma, hogy az ember általában úgy dönt saját életéről, úgy cselekszik a mindennapjaiban, mintha valaki pisztolyt tartana a fejéhez. Van egy erős politikai/társadalmi felhangja… Felteszi, mi történne, ha farkasszemet néznénk ezzel a belsővé tett megfélemlítő és korlátozó autoritással.”STABBED – Breaking Dawn (a 2020-as Never Here EP előzeteseként)A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw