Skip to content

SPIRIT ADRIFT – Légy hű önmagadhoz

A Spirit Adrift sokáig Nate Garrett énekes/gitáros/dalszerző egyszemélyes projektjeként működött, majd fokozatosan vált teljesértékű zenekarrá. Néhány hete jelent meg a Ghost At The Gallows című legújabb dalcsokor, amelyben a heavy/doom metal stílusról a hangsúly mindinkább egy rockosabb irányba terelődött, ám a hitelesség, a keménység a zene lényege továbbra is, ahogy erről Nate a lemez, a zenekar munkássága, a korai és friss hatásai és az eddigi élete kapcsán is beszélt nekünk.

A Death Won’t Stop Me című dalt nagyon szeretem a legelső hallgatástól fogva. Mi a dalszöveg jelentése és háttere?
„Egy olyan dalt akartam írni, amiben nincs semmi cicoma meg hasonló baromságok, csak vegytiszta heavy rock. A szövegnél pedig szimplán az volt a lényeg, hogy kemény legyen. Egy olyan srácról szól, aki nem képes meghalni, még ha olykor szeretne is. Ahogy jobban belegondoltam, ez egyfajta metaforája annak, hogy légy hű önmagadhoz és ahhoz, amit szeretsz, nem számít, milyen trendek vesznek körül. Az Egyesült Államokra ez különösen igaz. Itt van például ez a nu metal revival, és látszik a bandákon, hogy nem a zene a fontos, hanem az image és a marketing. Az egész egy nagy baromság. A dal üzenete az, hogy történjen bármi, én mindig is a lehető legjobb, valódi heavy metal zenét akarom megírni.”

Számodra mit jelent a dalszövegben szereplő „ősi hívás”?
„Törekszem rá, hogy a szövegeim szabadon értelmezhetők legyenek, ne hordozzanak túl konkrét jelentést, amelyhez esetleg nem tudnak kapcsolódni egyes emberek. Ami engem illet, számomra az igazi, hiteles zenéhez való hűséget jelenti. Sokan dolgoznak a zeneiparban, akik úgy gondolják, a siker záloga, ha hamis képet mutatva magukról, talpnyalóként törtetnek előre. Az én ősi hívásom, ha úgy tetszik, átkom az, hogy képtelen vagyok erre. Ennek vannak előnyei és hátrányai, de én nem fogok segget csinálni a számból.”

Mi tesz nagyszerűvé egy dalt?
„Ember, ez aztán az egymillió dolláros kérdés! (nevetünk) Órákat tudnék erről beszélni. Rövidre fogva, a legfontosabb, hogy megmozgassa az embereket érzelmileg. Legyen az bánat, fájdalom, harag vagy, hogy bele akarsz tőle ütni a falba, fel akarsz gyújtani valamit, bármi ilyesmi.”

(A teljes interjút a szeptember-októberi számunkban olvashatod!)

A 100 oldalas magazin 1990 Ft-os áron kapható országosan a hipermarketekben, a benzinkutakon és az újságárusoknál, valamint digitális formában a Dimag és a Laptapír rendszerében.

Hammerworld No.352 / 2023. szeptember-október

Címlapsztori: IRON MAIDEN
Interjúk: Baroness ★ Burning Sun ★ Casketgarden ★ Danko Jones ★ Don Gatto ★ Doro ★ Dødheimsgard ★ Dying Fetus ★ Eclipse ★ Fish! ★ Fortíð ★ Kataklysm ★ KK’s Priest ★ Kreator ★ Kukovecz Gábor ★ Master Lab Comics ★ Mirror ★ Monastery ★ Noble Victory ★ Primal Fear ★ Spirit Adrift ★ Stardust ★ Tyketto ★ Uada ★ U.D.O.

Rovatok: A jó, a rossz és a csúf ★ Élő Fém ★ Hangerőmű ★ Hangpróba/Sokkoló Korongok/Sokkoló Extra ★ Hatásokk ★ Médiaradar ★ Saját szavaikkal (Hydra) ★ Zenészfüllel

Ajándék CD-k: MONASTERY – From Blood / HYDRA – Láncra verve

Kapcsolódó bejegyzések/interjúrészletek: https://hammerworld.hu/tag/hw352/
Ne felejtsd el a honlap Hangpróba rovatában pontozni a lapszám kiemelt albumait!

SÚGD MEG NEKÜNK! – A magazinnal, a honlappal és a rádióműsorral kapcsolatos véleményedet írd meg az mhh@hammerworld.hu e-mail címre!

ELŐFIZETÉSI AKCIÓ!https://hammerworld.hu/elofizetes
TÁMOGATÓI CSOMAGOKhttps://hammerworld.hu/gyujtoi-kiadas/

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw