Skip to content

SKORE – Prog metalos konceptlemez a szegedi Skore-tól: Modernland

Modernland címmel megjelent és végig is hallgatható a prog metalos szegedi Skore második nagylemeze. A 2017-es Missing Chapter debüt utódja is egy konceptalbum. A felvételek a szegedi Miracle Soundban készültek, a keverést Vári Gábor végezte.

Brindza Tamás énekes:Az egyszámos anyagok és kislemezek korában egy olyan téma foglalkoztatott minket, amelyet nem lehetett volna ilyen szerény terjedelemben méltóképpen megvalósítani, így született meg a második koncept-nagylemezünk, a Modernland. Ahogy a cím is utal rá, a középpontban a modernitás áll, amelyet sokféle zenei eszközzel, zajokkal próbáltunk a lehető legmélyebben megérinteni. Sokféle gitárhangszínt, énekszólamot, szinti- és mellotron hangzást, sound effektet alkalmaztunk, hogy létrehozzuk azt az atmoszférát, amely az adott téma tartalmi koncepcióját erősíti.

www.facebook.com/skorebandBrindza Tamás énekes a mögöttblognak:


A Motherland egy konceptalbum lesz, akárcsak elődje, a kohéziós erő ezúttal a modernitás minden embert érintő aspektusa. Mi inspirált benneteket arra, hogy épp ezt a tematikát bontsátok ki a következő hangzón?


Az volt a fejemben, hogy ha valamiről, akkor erről érdemes írni. Rengeteg az életidegen jelenség a világunkban, ezeket igyekeztünk megfigyelni. Próbáltuk értelmezni őket, elmerülni bennük, akár külső segítség révén, és az egészet valahogy tolmácsolni.


A friss Immunizer, tematikáját tekintve, azt hiszem, arra is jól reflektál, mennyire megváltoztak a zenehallgatási szokások, és az internet adta könnyebb megosztási lehetőségek által mennyire elkényelmesedett a zenehallgató is, hisz a nálunk fiatalabb generációk már nem ülnek neki egy teljes albumnak, abszolút a zenemegosztókra bízzák magukat. A két perc hírnév kirakatában a koncepcióalbum már szinte lázadásnak számít, nem?


Ahogy engem is, szerintem bárkit könnyen beszippanthat ez a konceptalbum dolog. Ha szereted a filmeket, történeteket, miért ne élvezhetnél egy negyvenöt perces, zenével elmesélt sztorit? Ezeknek nem az a lényege, hogy bólogass rá, vagy hogy negyedjére is visszaöklendezd a refrént, ami már harmadjára is az idegeidre ment. Manapság a könnyen fogyaszthatóság az elvárás, az azonnali eredmény, visszacsatolás. Gyakran nincs is más hajtóerő. A progresszív rockzene híres mestere, Steven Wilson egyik interjújában arról is mesélt, hogy egyre több zenekedvelő fiatal lázad, és vásárol CD-t, bakelitet.


Neked mit üzen az Immunizer?


Elsősorban önmagam helyreigazítása, és bátorítása abban, hogy ne engedjek a kirakatvilágnak, legyen erőm megkérdőjelezni azt. Mindenről lemaradunk, ha elsüppedünk a kényelmünkben, és immunissá tesszük magunkat. Súrlódjunk és horzsolódjunk, nyeljünk egy kanál homokot!


SKORE – Modernland (a 2021-es album)
https://www.youtube.com/watch?v=28T5Rz5xTYNjEp3olBah2D


SKORE – Immunizer (szöveges videó a 2021-es Modernland album előzeteseként)


KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw