SKORE – Prog metalos konceptlemez a szegedi Skore-tól: Modernland

Modernland címmel megjelent és végig is hallgatható a prog metalos szegedi Skore második nagylemeze. A 2017-es Missing Chapter debüt utódja is egy konceptalbum. A felvételek a szegedi Miracle Soundban készültek, a keverést Vári Gábor végezte.

Brindza Tamás énekes:Az egyszámos anyagok és kislemezek korában egy olyan téma foglalkoztatott minket, amelyet nem lehetett volna ilyen szerény terjedelemben méltóképpen megvalósítani, így született meg a második koncept-nagylemezünk, a Modernland. Ahogy a cím is utal rá, a középpontban a modernitás áll, amelyet sokféle zenei eszközzel, zajokkal próbáltunk a lehető legmélyebben megérinteni. Sokféle gitárhangszínt, énekszólamot, szinti- és mellotron hangzást, sound effektet alkalmaztunk, hogy létrehozzuk azt az atmoszférát, amely az adott téma tartalmi koncepcióját erősíti.

www.facebook.com/skorebandBrindza Tamás énekes a mögöttblognak:


A Motherland egy konceptalbum lesz, akárcsak elődje, a kohéziós erő ezúttal a modernitás minden embert érintő aspektusa. Mi inspirált benneteket arra, hogy épp ezt a tematikát bontsátok ki a következő hangzón?


Az volt a fejemben, hogy ha valamiről, akkor erről érdemes írni. Rengeteg az életidegen jelenség a világunkban, ezeket igyekeztünk megfigyelni. Próbáltuk értelmezni őket, elmerülni bennük, akár külső segítség révén, és az egészet valahogy tolmácsolni.


A friss Immunizer, tematikáját tekintve, azt hiszem, arra is jól reflektál, mennyire megváltoztak a zenehallgatási szokások, és az internet adta könnyebb megosztási lehetőségek által mennyire elkényelmesedett a zenehallgató is, hisz a nálunk fiatalabb generációk már nem ülnek neki egy teljes albumnak, abszolút a zenemegosztókra bízzák magukat. A két perc hírnév kirakatában a koncepcióalbum már szinte lázadásnak számít, nem?


Ahogy engem is, szerintem bárkit könnyen beszippanthat ez a konceptalbum dolog. Ha szereted a filmeket, történeteket, miért ne élvezhetnél egy negyvenöt perces, zenével elmesélt sztorit? Ezeknek nem az a lényege, hogy bólogass rá, vagy hogy negyedjére is visszaöklendezd a refrént, ami már harmadjára is az idegeidre ment. Manapság a könnyen fogyaszthatóság az elvárás, az azonnali eredmény, visszacsatolás. Gyakran nincs is más hajtóerő. A progresszív rockzene híres mestere, Steven Wilson egyik interjújában arról is mesélt, hogy egyre több zenekedvelő fiatal lázad, és vásárol CD-t, bakelitet.


Neked mit üzen az Immunizer?


Elsősorban önmagam helyreigazítása, és bátorítása abban, hogy ne engedjek a kirakatvilágnak, legyen erőm megkérdőjelezni azt. Mindenről lemaradunk, ha elsüppedünk a kényelmünkben, és immunissá tesszük magunkat. Súrlódjunk és horzsolódjunk, nyeljünk egy kanál homokot!


SKORE – Modernland (a 2021-es album)
https://www.youtube.com/watch?v=28T5Rz5xTYNjEp3olBah2D


SKORE – Immunizer (szöveges videó a 2021-es Modernland album előzeteseként)


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.