SKORE – Lemezelőzetes dal a szegedi prog csapattól: Immunizer

Immunizer címmel már meghallgatható az első előzetes dal a progos szegedi Skore második nagylemezéről. A 2017-es Missing Chapter debüt utódja szeptember 15-én jelenik meg, a címe Modernland lesz.

Új nagylemezünk, a Modernland kapcsán igyekeztünk olyan témákat megjeleníteni a modernitásra vonatkozóan, amelyek minden embert érintenek valamilyen módon, mindezt a koncepcióalbum adta lehetőségekkel, sok különféle zenei megoldással. Az Immunizer fókusza az elérvénytelenedett létezés, a közléshiány és a kényelem emberre gyakorolt hatása. A jelentésüktől megfosztott, árcímkézett fogalmak, valamint az egyedi és higgadt véleményektől mentes mindennapok kirakatvilága. A dalszövegvideót Rivasz Gergő csinálta, akit nem mi fogunk bemutatni. Kiváló munkát végez, és ha elakadunk az ötletelésben, mindig kitalál valami igazán királyat.

www.facebook.com/skorebandBrindza Tamás énekes a mögöttblognak:


A Motherland ősszel érkezik és konceptalbum lesz, akárcsak elődje, a kohéziós erő ezúttal a modernitás minden embert érintő aspektusa. Mi inspirált benneteket arra, hogy épp ezt a tematikát bontsátok ki a következő hangzón?


Az volt a fejemben, hogy ha valamiről, akkor erről érdemes írni. Rengeteg az életidegen jelenség a világunkban, ezeket igyekeztünk megfigyelni. Próbáltuk értelmezni őket, elmerülni bennük, akár külső segítség révén, és az egészet valahogy tolmácsolni.


A friss Immunizer, tematikáját tekintve, azt hiszem, arra is jól reflektál, mennyire megváltoztak a zenehallgatási szokások, és az internet adta könnyebb megosztási lehetőségek által mennyire elkényelmesedett a zenehallgató is, hisz a nálunk fiatalabb generációk már nem ülnek neki egy teljes albumnak, abszolút a zenemegosztókra bízzák magukat. A két perc hírnév kirakatában a koncepcióalbum már szinte lázadásnak számít, nem?


Ahogy engem is, szerintem bárkit könnyen beszippanthat ez a konceptalbum dolog. Ha szereted a filmeket, történeteket, miért ne élvezhetnél egy negyvenöt perces, zenével elmesélt sztorit? Ezeknek nem az a lényege, hogy bólogass rá, vagy hogy negyedjére is visszaöklendezd a refrént, ami már harmadjára is az idegeidre ment. Manapság a könnyen fogyaszthatóság az elvárás, az azonnali eredmény, visszacsatolás. Gyakran nincs is más hajtóerő. A progresszív rockzene híres mestere, Steven Wilson egyik interjújában arról is mesélt, hogy egyre több zenekedvelő fiatal lázad, és vásárol CD-t, bakelitet.


Neked mit üzen az Immunizer?


Elsősorban önmagam helyreigazítása, és bátorítása abban, hogy ne engedjek a kirakatvilágnak, legyen erőm megkérdőjelezni azt. Mindenről lemaradunk, ha elsüppedünk a kényelmünkben, és immunissá tesszük magunkat. Súrlódjunk és horzsolódjunk, nyeljünk egy kanál homokot!


SKORE – Immunizer (szöveges videó a 2021-es Modernland album előzeteseként)


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.