Skip to content

SIX FEET UNDER – Szöveges videóval az Ascension

A Six Feet Under Killing for Revenge című albuma május 10-én fog megjelenni a Metal Blade Records gondozásában. A korongról most kijött a második kislemez, az Ascension, amely – egy szöveges videó kíséretében – alább megismerhető.

„A Killing For Revenge címet azután választottam, hogy befejeztük a lemez írását, és észrevettem, hogy az összes dalszöveg és történetszál közös témája a bosszú – mondta az énekes Chris Barnes. – Legyen az emberi bosszú, esetleg a természet bosszúja, vagy éppen mindkettő a Bestial Savagery című dalban, amely az ember által okozott viharok pusztító útját írja le. Az album címe tökéletesen jellemzi a dalszövegekben rejlő történetek folyamatát.”

A Six Feet Under gitárosa, Jack Owen volt a társproducere a nagylemeznek, Chris Barnes pedig asszisztensként működött közre.

„Először a zenét írtam meg, szöveges ötletek nélkül – mondta az Ascension kislemezzel kapcsolatban Jack Owen. – Szerettem volna egy kis zenei frázist, ami összeköti a részeket a dalban, így írtam egy kis akkord/dob kitöltés dolgot, hogy átmenetet képezzen a riffek között a dal elejétől a végéig. Akik hallották, azt mondták, úgy hangzik, mint a korai Possessed. Van egy archívumom riffekből, úgyhogy előástam néhány gyorsan pengethető részt, amelyekre könnyű lenne énekelni. Nemrég találtam egy vinyl boxot Shakespeare műveivel, és meghallgattam a Macbeth-et. Elég erőszakos! Szóval, bár az Ascension nem a történet közvetlen interpretációja, ez az én véleményem a klasszikus történetről, a befolyásról, a bosszúról és a sorsról, amivel az ember kénytelen szembenézni. Mint sok más dal esetében, Chris itt is kölcsönadta szövegírói tehetségét, hogy még jobbá tegye a dalt.”

„A Cannibal Corpse-ban jól tudtunk együtt dolgozni – folytatta Chris Barnes. – Barátként és zenészként is halálosan szerettem őt, szóval nagyon nyugodtan adtam át neki a gyeplőt, mert egyszerűen rendkívüli módon tisztelem őt, mint művészt.”

A Six Feet Under a lemezen a Nazareth 1975-ös dala, a Hair of the Dog előtt is kifejezi a tiszteletét – annak feldolgozásával.

„A Hair Of The Dog olyan súlyos groove-ot tartalmaz, a vokál pedig annyira gyilkos és emlékezetes, hogy tökéletes választásnak tűnt számunkra, és egyben valami jópofa dolognak, amit bónusz számként hozzáadhatunk az albumhoz. Ráadásul kolomp is van benne!” – tudhattuk meg a frontembertől.

SIX FEET UNDER – Killing For Revenge
(05/10 – Metal Blade Records)

1. Know-Nothing Ingrate
2. Accomplice to Evil Deeds
3. Ascension
4. When the Moons Goes Down in Blood
5. Hostility Against Mankind
6. Compulsive
7. Fit of Carnage
8. Neanderthal
9. Judgement Day
10. Bestial Savagery
11. Mass Casualty Murdercide
12. Spoils of War
13. Hair of the Dog (Nazareth cover – bonus track)

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw