Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

SIKLÓSI ÖRS – “Nem csak az öcsém volt, a legjobb barátom is…”

Az AWS énekesének két héttel ezelőtt bekövetkezett halála mindenkit megrendített. Mint kiderült, Siklósi Örsnél még tavaly júliusban diagnosztizálták a leukémiát, és az utolsó pillanatig küzdött az életben maradásért, ám szervezete végül feladta a harcot. A 29 éves énekes február 5-én hunyt el.

Örs bátyja, Siklósi Máté a Bestnek nyilatkozott arról, hogy mi okozta testvére halálát, a cikket a Ripost szemlézte. Örsék hárman voltak testvérek, Máté és közte 14 év volt a korkülönbség, a nővére 11 évvel idősebb nála.

Nem csak az öcsém volt, a legjobb barátom is…

Talán egy szerencsétlen összjáték volt a betegsége, hiszen százból nyolcvanan kigyógyulnak a leukémiából. Az eszünkbe sem jutott, hogy Örs benne lesz a maradék húszban. Júliusban diagnosztizálták nála a betegséget, átesett egy transzplantáción is, a testvérem adott neki sejtet, jobban lett, de állítólag az immunrendszere fellázadt a kezelések ellen.”

“Rengeteg terve volt, de a betegség kockázatai miatt nem csoda, hogy a dalszövegei, amiket ez idő alatt írt, részben az elmúlásról szólnak. Az elmenetele elmondhatatlan fájdalom, egyetlen vigaszunk, hogy keresztény emberként, hívőként biztosak vagyunk benne, hogy találkozunk.
Az énekes Kovács Pali évek óta barátja volt Örsnek, a Raktárkoncerten is fellépett az AWS zenekarral. Ő a LifeTV reggeli műsorában emlékezett vissza Örsre.


Nagyon nehéz bármit is beszélni, eléggé friss ez a dolog. Örs januárban tervezett visszajönni, erről sokat beszélgettünk vele… Mindig egy olyan pozitív csóka volt, akivel amikor novemberben beszélgettünk, küldözgette a dalait, hogy miket készített még, kíváncsi volt a véleményemre. Mindig mondta, hogy figyelj, tesó, pár hét, pár hónap és kijövök, toljuk neki, koncertek így, koncertek úgy… Nagyon pozitív ember volt.

Alig egy fél év alatt elragadta a betegség. Nem nagyon akart minket ezzel terhelni, valahogy neki mindig az volt a fontos, hogy akiket szeret, és akik fontosak számára, jól érezzék magukat. Beszélt erről és felkészített minket a dologra, viszont mindig foglalkozott másokkal.KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV