Skip to content

SHINEDOWN – Hamarosan az Iron Maidennel jönnek hozzánk, dalpremier: Daylight

Planet Zero címmel eredetileg már áprilisban megjelent volna a hetedik Shinedown album, a 2018-as Attention Attention lemez utódja, de gyártási nehézségek miatt csak július 1-jén lát majd napvilágot az anyag, amelynek legfrissebb, harmadik előzetese a szöveges videóval kísért Daylight dal.

Hamarosan az Iron Maiden egyik vendégeként érkezik Magyarországra a Shinedown, ez lesz az amerikai sikercsapat második magyar koncertje.

Brent Smith énekes:A Daylight többek között arról szól, hogy mennyire fontos mások támogatása és az empátia, ez az ami átsegíthet minket a nehéz időkön. Élnünk kell, és együtt kell élnünk egymással. És ezt ünnepelni kellene, nem csupán tolerálni egymást. Mindannyian együtt élünk ezen a bolygón, ezért meg kell találnunk a módját annak, hogy gondoskodjunk egymásról.

Ha elzárkózunk egymástól, és hagyjuk, hogy megosszanak minket az általunk fogyasztott információk, valamint az a mód, ahogy kommunikálunk, akkor elveszítjük az emberségünket. Ha felnézel a telefonodból, láthatod, hogy rengeteg ember jó dolgokat tesz, sokan próbálnak gondoskodni a másikról. De azt is látni, ahogy a társadalom egy része az ismeretlenbe csúszik. A Planet Zero mindannyiunk számára íródott. Tény, hogy mindannyian itt vagyunk ezen a bolygón, bármi is történjék, ezért itt az ideje, hogy valóban együtt lépjünk előre, empátiával, kitartással és erővel. És ezek után… üdvözölünk a Planet Zerón.


“Átélve mindazt, amin a világ az utóbbi két évben keresztülment, és mivel az anyag nagy részét 2020-ban és 2021-ben írtuk, nem tudtunk szemet hunyni a történtek felett. És ezen a lemezen elmondjuk, amit gondolunk, nem próbáltunk eltáncolni bizonyos témák elől. Igyekeztünk nagyon őszinték és nagyon valóságosak lenni. Sok szempontból ez egy nagyon humanitárius lemez.

Én a Freddie Mercury iskolából jövök, amikor az éneklésről, a rétegzettségről, a sok vokálról és az ilyen jellegű dolgokról van szó, és próbálom – hangsúlyozom, próbálom – hangszerként használni a hangomat. De ez az anyag most arról szól, hogy a kevesebb több. Szóval a lemez nagy részén alapvetően dob, basszusgitár, gitár hallható. Vannak zongorás dalok is, két nagyon-nagyon intenzív témájú zongorás dal. De egy igazi rocklemezt akartunk készíteni, egy igazi lemezt, ahol arra koncentrálunk, hogy a zenekar úgy szólaljon meg, ahogy egy zenekarnak kell. Szóval nincs sok réteg. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé erőteljes lett az anyag; csak nincs sok effekt az éneken, tehát nincs sok delay, visszhang satöbbi. Az ének nagy része száraz, és eléggé az arcodba vág.”


www.facebook.com/Shinedown
SHINEDOWN – Daylight
(a 2022-es Planet Zero album előzeteseként)

A The Saints Of Violence And Innuendo dalunk az olyan intézményekről szól, amelyek nem sokat törődnek az őszinteséggel, és inkább féligazságokat és hazugságokat terjesztenek, hogy megvalósítsák terveiket, amelyek nem mindig szolgálják az emberek érdekeit.


SHINEDOWN – The Saints Of Violence And Innuendo
(a 2022-es Planet Zero album előzeteseként)

Az első kislemezdalról:Őszintén szól mindarról, amivel a társadalom foglalkozott, nemcsak itt, az Egyesült Államokban, hanem az egész világon, hogy milyen volt az elmúlt 18 hónap, és hogy hogyan kellene továbblépnünk, legalábbis szerintünk. Ez a lemez… Olyan dolgokról beszélünk, amikről eddig még soha.

Van amikor az embernek ki kell állnia, amikor hallatnia kell a hangját. Amikor látom, hogy mi folyik az emberek szólásszabadságával kapcsolatban, és hogy cenzúrázzák a véleményeket, hogy az embereket sarokba szorítják a véleményük miatt. Szükség van a konstruktív beszélgetésekre, hogy tényleges cselekvés történjen a pozitív változás érdekében.

Ez egy olyan lemez, amit szerintem néhányan ellentmondásosnak, néhányan nagyon provokatívnak fognak tartani, de ez egyben olyasmi, amit nagyon fontosnak és szükségesnek érzünk… Néha muszáj feltenni a kérdést: ‘Mi folyik itt valójában?’. És hogyan akadályozhatjuk meg, hogy negatív hatással legyen az emberi faj egészére? Ez nem csak rólunk szól. Fontos, hogy mindenki hátrébb lépjen eggyel, és ne mindig csak magáról beszéljen. Együtt kell dolgoznunk – mindannyiunknak; tényleg el kell kezdenünk együttműködni egymással, pozitív változást kell előidéznünk nemcsak a társadalom, hanem a gyönyörű bolygónk számára is.”SHINEDOWN – Planet Zero (a 2022-es Planet Zero album előzeteseként)

SHINEDOWN – Planet Zero
(07/01 – Atlantic)

01. 2184
02. No Sleep Tonight
03. Planet Zero
04. Welcome
05. Dysfunctional You
06. Dead Don’t Die
07. Standardized Experiences
08. America Burning
09. Do Not Panic
10. A Symptom of Being Human
11. Hope
12. A More Utopian Future
13. Clueless and Dramatic
14. Sure Is Fun
15. Daylight
16. This Is a Warning
17. The Saints of Violence and Innuendo
18. Army of the Underappreciated
19. Delete
20. What You Wanted
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw