SHINEDOWN – Dalpremier az áprilisi lemezről: The Saints Of Violence And Innuendo

Planet Zero címmel április 22-én jelenik meg a hetedik Shinedown album, a 2018-as Attention Attention lemez utódjáról pedig már a második dallal, a szöveges videóval kísért The Saints Of Violence And Innuendo-val is lehet ismerkedni.

A The Saints Of Violence And Innuendo dalunk az olyan intézményekről szól, amelyek nem sokat törődnek az őszinteséggel, és inkább féligazságokat és hazugságokat terjesztenek, hogy megvalósítsák terveiket, amelyek nem mindig szolgálják az emberek érdekeit.


Brent Smith énekes:Ha elzárkózunk egymástól, és hagyjuk, hogy megosszanak minket az általunk fogyasztott információk, valamint az a mód, ahogy kommunikálunk, akkor elveszítjük az emberségünket. Ha felnézel a telefonodból, láthatod, hogy rengeteg ember jó dolgokat tesz, sokan próbálnak gondoskodni a másikról. De azt is látni, ahogy a társadalom egy része az ismeretlenbe csúszik. A Planet Zero mindannyiunk számára íródott. Tény, hogy mindannyian itt vagyunk ezen a bolygón, bármi is történjék, ezért itt az ideje, hogy valóban együtt lépjünk előre, empátiával, kitartással és erővel. És ezek után… üdvözölünk a Planet Zerón.


“Átélve mindazt, amin a világ az utóbbi két évben keresztülment, és mivel az anyag nagy részét 2020-ban és 2021-ben írtuk, nem tudtunk szemet hunyni a történtek felett. És ezen a lemezen elmondjuk, amit gondolunk, nem próbáltunk eltáncolni bizonyos témák elől. Igyekeztünk nagyon őszinték és nagyon valóságosak lenni. Sok szempontból ez egy nagyon humanitárius lemez.

Én a Freddie Mercury iskolából jövök, amikor az éneklésről, a rétegzettségről, a sok vokálról és az ilyen jellegű dolgokról van szó, és próbálom – hangsúlyozom, próbálom – hangszerként használni a hangomat. De ez az anyag most arról szól, hogy a kevesebb több. Szóval a lemez nagy részén alapvetően dob, basszusgitár, gitár hallható. Vannak zongorás dalok is, két nagyon-nagyon intenzív témájú zongorás dal. De egy igazi rocklemezt akartunk készíteni, egy igazi lemezt, ahol arra koncentrálunk, hogy a zenekar úgy szólaljon meg, ahogy egy zenekarnak kell. Szóval nincs sok réteg. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé erőteljes lett az anyag; csak nincs sok effekt az éneken, tehát nincs sok delay, visszhang satöbbi. Az ének nagy része száraz, és eléggé az arcodba vág.”SHINEDOWN – The Saints Of Violence And Innuendo (a 2022-es Planet Zero album előzeteseként)


Az első kislemezdalról:Őszintén szól mindarról, amivel a társadalom foglalkozott, nemcsak itt, az Egyesült Államokban, hanem az egész világon, hogy milyen volt az elmúlt 18 hónap, és hogy hogyan kellene továbblépnünk, legalábbis szerintünk. Ez a lemez… Olyan dolgokról beszélünk, amikről eddig még soha.

Van amikor az embernek ki kell állnia, amikor hallatnia kell a hangját. Amikor látom, hogy mi folyik az emberek szólásszabadságával kapcsolatban, és hogy cenzúrázzák a véleményeket, hogy az embereket sarokba szorítják a véleményük miatt. Szükség van a konstruktív beszélgetésekre, hogy tényleges cselekvés történjen a pozitív változás érdekében.

Ez egy olyan lemez, amit szerintem néhányan ellentmondásosnak, néhányan nagyon provokatívnak fognak tartani, de ez egyben olyasmi, amit nagyon fontosnak és szükségesnek érzünk… Néha muszáj feltenni a kérdést: ‘Mi folyik itt valójában?’. És hogyan akadályozhatjuk meg, hogy negatív hatással legyen az emberi faj egészére? Ez nem csak rólunk szól. Fontos, hogy mindenki hátrébb lépjen eggyel, és ne mindig csak magáról beszéljen. Együtt kell dolgoznunk – mindannyiunknak; tényleg el kell kezdenünk együttműködni egymással, pozitív változást kell előidéznünk nemcsak a társadalom, hanem a gyönyörű bolygónk számára is.”SHINEDOWN – Planet Zero (a 2022-es Planet Zero album előzeteseként)

SHINEDOWN – Planet Zero
(04/22 – Atlantic)

01. 2184
02. No Sleep Tonight
03. Planet Zero
04. Welcome
05. Dysfunctional You
06. Dead Don’t Die
07. Standardized Experiences
08. America Burning
09. Do Not Panic
10. A Symptom of Being Human
11. Hope
12. A More Utopian Future
13. Clueless and Dramatic
14. Sure Is Fun
15. Daylight
16. This Is a Warning
17. The Saints of Violence and Innuendo
18. Army of the Underappreciated
19. Delete
20. What You Wanted
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.