SERIOUSKID – Új klip és dal a budapesti ötöstől: These Sick Eyes

Az év elején egy Your Throne című dallal mutatkozott be a tavaly alakult budapesti Seriouskid, most pedig itt a klippel kísért második nótájuk, a These Sick Eyes.

A csapat felvállaltan nu metalt játszik, ami nem is csoda, hiszen hárman is a gRain nevű Korn tribute csapatban zenélnek (Győri Ádám dobos, Rinkács Péter gitáros, Csák “Carlose” Károly gitáros). A zenekart egyébként V. Németh Viktor énekes alapította, a basszer pedig Oroszi Gábor. A nyárra várható a harmadik nótájuk, az év vége előtt pedig a debütáló lemezt is szeretnék kihozni. A These Sick Eyes keverését és maszterizálását Vigh Arnold (Silverhill stúdió) végezte.


www.facebook.com/seriouskid
V. Németh Viktor az új dalról a nuskullnak:


2018-ban írtam a dalt, a fiam anyjáról és a családom szétszakadásáról szól. Ez a szakadás egy olyan folyamat eredménye lett, ami minden résztvevőnek fájdalmas áldozatokkal járt. Kiléptem a munkahelyemről, jól kereső art directorból csóró, depis zeneszerzőre váltottam, amire sajnos a kapcsolatunk is ráment. Ez egy megmagyarázhatatlan érzés, ami valahol mindig fájni fog, de a fiunk iránti szeretetünk mégis összeköt egy életre. A szövegben ezt a történetet dolgoztam fel magamban, a hibáztatástól a megértésig, a haragtól az elfogadásig.

Amikor a srácok hozzányúltak a demóhoz, sajátjukká formálták, egészen elképesztően megjött a dal, és nagyon ráerősítettek az eredeti üzenetre. Ádám nagyon erős flow-t hozott a dobokkal, Peti és Carlose brutál riffekkel és lead átiratokkal gazdagították, Gábor pedig kellemesen megfunkozta a basszjátékával. A demóból nagyjából a szinti és az énektéma maradt eredeti formájában. Nagyon kerek lett a történet, és a banda is szépen összeérett közben.

És hogy miért épp ehhez a dalhoz készült az első klip, arra egyszerű a válasz: ez a dal hozta össze a bandát, ennek a demója fogta meg igazán a többieket, amikor úgy határoztak, hogy csatlakoznak a történethez. Ezt a dalt kezdtük el először közösen megfejteni, neki szerettük volna szentelni az első vizuális megjelenést.Szerintem egyikőnk sem gondolta, hogy vissza fog jönni ez a zenei stílus. Azt sem mondanám, hogy úgy mentünk neki, hogy nu metalt fogunk játszani. Mikor elkezdtük a közös mókát, csak annyi volt az elképzelés, hogy azt csináljuk, ami őszintén jön belőlünk. A címkéket meg úgyis majd a hallgatóság és a kritikusok aggatják ránk. Úgy tűnik, szerencsés együttállás, hogy ilyen vén kölykök vagyunk, és épp most alapítottunk zenekart.SERIOUSKID – These Sick Eyes (2021)


SERIOUSKID – Your Throne (2021)KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.