SAXON – Hallgasd meg az új albumot: Carpe Diem

Carpe Diem címmel megjelent és végig is hallgatható a brit metal úttörő Saxon új stúdióalbuma. Az új anyag producere Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Accept) volt, a derbyshire-i Backstage Recording stúdióban készült, a keverést és a maszterizálást a frontember Biff Byford és Andy Sneap végezte.


Biff:Latinul van a lemezcím és azt jelenti, hogy ‘ragadd meg a napot’. Szerintem ez egy nagyszerű mondás; a rómaiak rendszeresen ezt mondták egymásnak, állítólag… eggyel sem találkoztam, tehát nem tudhatom! De jön majd a Seize the Day világturné, az album címe Carpe Diem, az első új dalnak pedig az a címe, hogy Carpe Diem (Seize the Day). Ez egy nagyon erőteljes kijelentés.

Minden a riffel kezdődik. Ha a riff megszólít, akkor már jó úton vagyunk. Ez egy nagyon intenzív album lett, és ez mind annak köszönhető, hogy egy nagyszerű metal dal lényege a nyitó riff, és ezen az albumon rengeteg ilyen van. Azt akarjuk, hogy minden albumunk platinalemez legyen. Olyan lemezünk sosem készült, amelytől nem vártuk el, hogy fantasztikus legyen, mert itt nincsenek babérok… Zenekarként mindig megpróbálunk kicsit újat, kicsit merészet csinálni. Imádom a gyors metalt, mint a Princess of the Night és a 20,000 Ft, és ezt a stílust próbáltam most is belevinni a zenénkbe, de egy modernebb stílusban. Nem úgy szólunk, mint egy régi zenekar, mert nem pihenünk meg a múltbéli sikereinken, mindig próbálunk egy nagyszerű albumot készíteni.

Nehéz két év volt ez, mert 2019 szeptemberében szívrohamot kaptam, aztán két-három hónappal később jött a Covid, de szerencsére még azelőtt elkezdtük írni és felvenni ezt az albumot.  A dobokat Németországban rögzítettük, a gitárokat pedig különféle helyeken. Rengeteget írtam már a kórházi ágyban is, aztán elég sokáig csiszolgattuk, hangszereltük az ötleteinket. Szerintem ez egy nagyon intenzív album, és talán ennek az intenzitásnak egy része abból a frusztrációból fakad, hogy a Covid-időszakban semmit nem tudtunk csinálni.


www.facebook.com/SaxonOfficial
SAXON – Carpe Diem (a 2022-es album)


01. Carpe Diem (Seize the Day)
02. Age of Steam
03. The Pilgrimage
04. Dambusters
05. Remember The Fallen
06. Super Nova
07. Lady In Gray
08. All for One
09. Black is the Night
10. Living On the LimitBiff: “A Pilgrimage (Zarándoklat) egy fantasztikus kifejezés. Az emberek sokat zarándokolnak, nemcsak történelmi vagy vallási értelemben, hanem egyszerűen csak elutaznak és felkeresik azokat a helyeket, amelyek fontosak az életükben, vagy amelyek különleges jelentőséggel bírnak számukra. Elzarándokolnak oda, ahol a dédnagyapjuk meghalt az első világháborúban – csak példaként. Vagy akár Jim Morrison sírjához… És számukra ezeknek az utazásoknak különleges súlyuk van…”SAXON – The Pilgrimage (a 2022-es Carpe Diem albumhoz)


Biff:Szerettem volna egy dalt írni a Covidról, az összes elhunyt emberről, és meg akartam osztani a véleményemet arról, hogy ez hogyan történhetett meg. Néhány szempont továbbra is rejtélyes, és természetesen a világjárványnak még nincs vége… Gondoljunk csak arra, hogy mennyi ember halt meg – és nem igazán tudhatjuk, hogy miért?!SAXON – Remember The Fallen (a 2022-es Carpe Diem albumhoz)
SAXON – Carpe Diem (Seize The Day) (a 2022-es Carpe Diem albumhoz)

SAXON – Carpe Diem
(02/04 – Silver Lining Music)

01. Carpe Diem (Seize the Day)
02. Age of Steam
03. The Pilgrimage
04. Dambusters
05. Remember The Fallen
06. Super Nova
07. Lady In Gray
08. All for One
09. Black is the Night
10. Living On the Limit

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.