SAVATAGE – Jon Oliva két hónapon át küzdött a Coviddal

Az 80’s Glam Metalcastnek nyilatkozott a Savatage főnöke, Jon Oliva, aki többek között arról is beszámolt, hogy két hónapon át közdött a koronavírussal.

Nyolc héten át voltam covidos és a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom, amit átéltem. Senkinek sem kívánom. Brutális volt, de tényleg. Tök szívás volt az egész, de most már jobban vagyok. Talán már a jövő héten megkapom a vakcinát is. Szóval, túléltem! (nevet) Nincs rám szükség a Mennyországban. Jézus nem akarja, hogy odafent legyek, mert ahogy felérnék, azonnal behúzok egyet Paul O’ Neillnek (A Trans-Siberian Orchestra alapítója és a Savatage háttérembere 2017-ben hunyt el) és Criss Olivának (a Savatage gitárosa, Jon testvére 1993-ban hunyt el.)…
A Savatage legutolsó albuma a 2001-ben kiadott Poets And Madmen lemez volt, de amióta 2015-ben egy nagyszabású reunion bulit adtak a Wacken fesztiválon, rendre felmerül, hogy lesz-e valamikor új album.

Jon erre is kitért:

A Wacken-buli óta Chris Caffery és Al Pitrelli, valamint jómagam folyamatosan küldözgetünk egymásnak dalötleteket egy lehetséges Savatage-cucchoz. De én magam már 2003 óta írok Savatage-témákat, akár egy négyszeres dupla albumot is össze tudnék rakni! Szóval, igen, témákat csereberélünk, nézegetjük a dolgokat. És dolgozunk egy Savatage élő cuccon is, amit még 1997-ben rögzítettünk Kölnben. Ezt egy livestream formájában akarjuk közzétenni. Nagyon jó az anyag, ezen is dolgozom mostanság. Al le is jött hozzám Floridába, hogy egy kicsit kipofozzuk. Nem túlságosan persze, csak egy picit, kevertünk rajta ezt-azt.


Jon szeretné, ha a Savatage feltámadna, és szerinte ez nagyon is lehetséges.


Ha ez összejön, akkor lesz majd hivatalos bejelentés, mindenesetre együtt dolgozunk, és a pandémia miatt, unatkozunk is, nincs most mit csinálni. Emailben és telefonon mutogatjuk egymásnak a dolgainkat. Al Pitrellivel három-négy cuccot is összeraktunk, de Chris-szel is születtek közös dolgaink. Mi mást is csinálhatnánk? Meglátjuk, mi sül ki belőle.

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.