Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

SAVATAGE – Jon Oliva két hónapon át küzdött a Coviddal

Az 80’s Glam Metalcastnek nyilatkozott a Savatage főnöke, Jon Oliva, aki többek között arról is beszámolt, hogy két hónapon át közdött a koronavírussal.

Nyolc héten át voltam covidos és a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom, amit átéltem. Senkinek sem kívánom. Brutális volt, de tényleg. Tök szívás volt az egész, de most már jobban vagyok. Talán már a jövő héten megkapom a vakcinát is. Szóval, túléltem! (nevet) Nincs rám szükség a Mennyországban. Jézus nem akarja, hogy odafent legyek, mert ahogy felérnék, azonnal behúzok egyet Paul O’ Neillnek (A Trans-Siberian Orchestra alapítója és a Savatage háttérembere 2017-ben hunyt el) és Criss Olivának (a Savatage gitárosa, Jon testvére 1993-ban hunyt el.)…
A Savatage legutolsó albuma a 2001-ben kiadott Poets And Madmen lemez volt, de amióta 2015-ben egy nagyszabású reunion bulit adtak a Wacken fesztiválon, rendre felmerül, hogy lesz-e valamikor új album.

Jon erre is kitért:

A Wacken-buli óta Chris Caffery és Al Pitrelli, valamint jómagam folyamatosan küldözgetünk egymásnak dalötleteket egy lehetséges Savatage-cucchoz. De én magam már 2003 óta írok Savatage-témákat, akár egy négyszeres dupla albumot is össze tudnék rakni! Szóval, igen, témákat csereberélünk, nézegetjük a dolgokat. És dolgozunk egy Savatage élő cuccon is, amit még 1997-ben rögzítettünk Kölnben. Ezt egy livestream formájában akarjuk közzétenni. Nagyon jó az anyag, ezen is dolgozom mostanság. Al le is jött hozzám Floridába, hogy egy kicsit kipofozzuk. Nem túlságosan persze, csak egy picit, kevertünk rajta ezt-azt.


Jon szeretné, ha a Savatage feltámadna, és szerinte ez nagyon is lehetséges.


Ha ez összejön, akkor lesz majd hivatalos bejelentés, mindenesetre együtt dolgozunk, és a pandémia miatt, unatkozunk is, nincs most mit csinálni. Emailben és telefonon mutogatjuk egymásnak a dolgainkat. Al Pitrellivel három-négy cuccot is összeraktunk, de Chris-szel is születtek közös dolgaink. Mi mást is csinálhatnánk? Meglátjuk, mi sül ki belőle.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV