SATELLES – Az első magyar nyelvű daluk: Az adás megszakad

3 AM Confessions címmel augusztus 27-én jelenik meg a hardcore vonalas budapesti Satelles harmadik albuma, a 2018-as Some Got Saved utódja, amelynek felvételei az RH Stúdióban folytak Gál Máté felügyeletével. A keverés Markus Matzinger (Implore, Sixxcore) munkája, a masztert pedig a Grammy-díjas Alan Douches (Converge, The Dillinger Escape Plan, Touche Amore) készítette. Grafika: aplacefortom (Chelsea Wolfe, Nothing, Russian Circles).

Előzetesként két dallal is lehetett ismerkedni, a legfrissebb előzetes nóta pedig a Satelles első magyar nyelvű száma, a címe: Az adás megszakad. A dal szövegét Sallal László (The Somersault Boy, Felső Tízezer, Galaxisok, ex-Pygmalion) írta.

Amikor elkezdtünk dolgozni az új albumon, tényleg az volt a fő motivációnk, hogy új kihívások elé állítsuk magunkat, az első magyar nyelvű dalunk is ennek tudható be. A szöveget Arany János Hídavatás című verse inspirálta, de az elmúlt hónapok mindannyiunknak épp elég okot szolgáltattak arra, hogy csak toljuk magunk előtt azt a láthatatlan falat, hogy mi fér még bele az életünkbe, és hogy meddig mehetünk el egyáltalán. Ezt az érzést ragadja meg leginkább ez a dal, amely egyben az utolsó kislemezünk az album megjelenése előtt.

www.facebook.com/satellesband
SATELLES – Az adás megszakad (a 2021-es 3AM Confessions album előzeteseként)

A The DividingLine a kelet-európai totalitárius rezsimek és azok illiberális gondolkodásmódja ellen íródott, ezt az elmúlt egy évben bevezetett lezárások mellett a belaruszok ellenállása inspirálta, a History Prevails pedig arra reflektál a Szabadság téren felállított Holokauszt-emlékmű példáján keresztül, hogy a magyar kormány hogyan forgat ki történelmi tényeket a saját politikai érdekei szerint.

A kiadványt egy laza szerkezetű koncepció rendezi egységgé, amelyben a hallgató a saját gondolatain, kételyein igyekszik felülkerekedni egy átalvatlan éjszakán. A 3AM Confessions retorikai kérdésfeltevései mögött a személynek a társadalomban betöltött szerepe és felelőssége áll: az illiberális társadalom, a Holokauszt politikai célú relativizálása, az elcsalt fehérorosz választás eredményével szembeni ellenállás mind-mind azt a központi témát feszegetik, hogy hol kezdődik az a pont, ahol teremtő akarattá válik az elnyomó rezsimek elleni kiállás.SATELLES – The Dividing Line / History Prevails (2021)
(a 2021-es 3AM Confessions album előzeteseként)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.