SALVUS – Egy egész más jellegű új dal, és mellé a friss felállás

Túl az Óperencián címmel egy vadonatúj klipes dallal jelentkezett tegnap a Salvus zenekar, a mai napon pedig bejelentettek egy tagcserét, 10 év után visszatért a csapatba Kokavecz András gitáros.

És akkor jöjjön még egy fontos zenekari hír.
A banda felállásában változás történt az utóbbi időben, Kemencei Balázs gitáros és a zenekar útja zenei jellegű különbségek miatt, baráti viszonyban elváltak. Neki ezúton is köszönjük az utóbbi szűk két évet és persze a tegnap megjelent új dal zseniális szólóját is, valamint kívánjuk a legjobbakat minden zenekarának és projektjének.

Az ő helyére a csapat történetében először ezúttal egy régi tag, az első két Salvus lemezen játszó Kokavecz András tért vissza 10 év után a gitárosi posztra. A márciusban startoló Nova Prospect – Phoenix RT – Salvus miniturnén már őt láthatjátok a színpadon.

Ott találkozunk!Az új dalról:Ahogy ígértük, ez most egy kicsit más jellegű darab, zenei tekintetben talán a legvisszafogottabb, ami valaha született a zenekar műhelyében. A témáját tekintve most is a körülöttünk lévő világra és a mindennapi életünkre reflektálunk, csak ezúttal megpróbáltuk mindezt egy kisgyermek szemén át látni.

Köszönet a Million Workshopnak a videoklipért, Péter Csontosnak a gyönyörű csellószólamokért, Szabó Daninak a gitárfelvételekért, Vári Gábornak és a Miracle Sound stúdiónak pedig a kifogástalan hangzásért!www.facebook.com/salvusmusic

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.