ROTOR – Véget ért egy korszak

A Facebookon jelentette be feloszlását a miskolci Rotor zenekar. A nyolcvanas évek közepén alakult csapat énekese, Szentesi János a továbbiakban már nem tudja folytatni a zenélést, a többiek azonban nem állnak le, csak már nem Rotor néven mennek tovább.

1987-ben a Metal háború dallal a Rotor indította a Robbanásveszély válogatást, az első albumuk 1991-ben jelent meg Tépj szét minden láncot! címmel, a legutóbbi lemezük pedig a 2019-es Most vagy soha volt.

„Véget ért egy korszak. A Rotor zenekar elmúlt 40 éve ebben a formában most lezárul. Voltak szép napjaink, és kedvenc dalaink, fantasztikus bulikat éltünk át közösen, veletek. Készítettünk hat albumot, klipeket. Ezek mind megmaradnak a szívünkben és az utókornak. Tényleg szép emlékeink vannak. Köszönjük nektek is a velünk együtt töltött időt!

Jani – egyéb elfoglaltságai miatt – a továbbiakban nem tudja vállalni a közös munkát. Ezért együtt úgy döntöttünk, hogy négyen visszük tovább a dolgokat, zenélünk, dalokat írunk, koncertezünk, de már nem Rotor néven tesszük majd ezt. Biztosan fogunk még együtt zenélni a továbbiakban, de jelenleg ez a helyzet. Hamarosan hallani fogtok rólunk. Nagyszerű dolgok várnak még ránk.

Tudjátok: ‘A szív, ami visz engem, soha nem áll meg, addig él a rock, míg van tűz a szívekben!’ Még egyszer, köszönjük az együtt töltött időt, szeretettel emlékezünk és a szívünkben hálával őrizzük meg az elmúlt évek minden pillanatát.”

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.