ROB HALFORD – “…most már olyan meleg vagyok, aki nyíltan meleg. Semmi sem árthat”

A Pride hónap alkalmából a Judas Priest frontembere, Rob Halford az Apple Music 1 Proud Radio műsorának nyilatkozott, és többek között azt is felidézte Hattie Collinsnak, amikor 1998-ban coming outolt az MTV-ben.

Gyönyörű volt. Nagyon váratlanul történt. Épp az MTV-nél voltam New Yorkban, és az akkori projektemről beszéltem, a Two-ról, amit John 5-val, ezzel a fantasztikus gitárossal csináltam. Ez egy laza beszélgetés volt, általánosságban a zenéről, a zenei irányról és az érzésekről. Én pedig valami olyasmit mondtam, hogy ‘Nos, meleg férfiként szólva, bla-bla-bla…’ És hallottam, ahogy a producer leejtette a jegyzetfüzetét a padlóra. Váratlan érte a kinyilatkoztatás… ‘Ó, Istenem, most coming outolt’. És ennyi történt……Aztán az interjút követően visszasétáltam a szállodába, és ez járt a fejemben: ‘Nos, ennyi volt, most már mindenki tudja’. Aztán persze megjelent a hírekben is… Hű, ott volt ez a hatalmas szabadságérzet, megszűnt minden nyomás, többé már nem lehet a hátam mögött kibeszélni, most már olyan meleg vagyok, aki nyíltan meleg. Semmi sem árthat, ennyi. Nincs több sértés, nincs több pletyka, nem mondhatsz rólam semmi negatívumot, mert az vagyok, aki vagyok.


Halford arról is beszélt, hogy mennyire szereti Lady Gagát, a metal-kedvelő popsztárt, akinek nagy LMBTQ-rajongótábora van, és hogy mennyire szeretne vele dolgozni.

Furcsa, mert csupán két nőről szoktam álmodozni, Lady Gagáról és Madonnáról. Bármelyikükkel szívesen dolgoznék együtt, mindketten hihetetlen személyiségek, de Gagával különösen, mert annyira kifejező mindenben, amit csinál. Talán egy nap majd megtörténik ez is. Nem is tudom. Még ha csak la-la-lázom egy dalban vele, nekem az is megteszi.


A Judas Priest 1980-as Grinder dala kapcsán Collins kíváncsi volt arra, hogy Halford valaha is használta-e a népszerű meleg társkereső alkalmazást, a Grindr-t.


Nagyjából öt percig használtam… Egy hotelben voltam valahol, bekapcsoltam, és kapásból jött az, hogy ping, ping, ping, ping, ping, ping… Én meg: ‘Ennek meg mi a baja?!’ Túl sok volt ott a dráma, és azonnal törölnöm is kellett. És ez aztán ígsy is marast.


Halford felidézte azt is, amikor egy míkonoszi melegklubban találkozott a Queen frontemberével, Freddie Mercuryval, még jóval azelőtt, hogy Halford coming outolt volna.

Bementem ebbe a bárba, ami egy elég kicsi hely, és zsúfolásig tele volt, a zene meg bömbölt. Pár haverommal voltam, megittunk ezt-azt, az egyik sarokban meg ott volt Fred a cimboráival. Én meg: ‘Istenem, ez Freddie Mercury. És ő meg is ismert. De tudod milyen az, amikor egy teli klubban vagy, mintha az árral szemben küzdenél… egyszerűen nem tudsz mozogni sem, mert az emberek táncolnak, tolakodnak. Szóval csak integettünk egymásnak: ‘Hogy vagy? Örülök, hogy látlak. Hívj majd fel’, ilyesmi. Ennél közelebb sosem jutottam ahhoz, hogy találkozzam ezzel a nagyszerű ikonnal.


A beszélgetés vége felé Collins megkérte Halfordot, hogy mesélje el, hogyan ismerte meg Thomast, akivel bő negyedszázada egy párt alkot. Kiderült, hogy egy meleg magazinban megjelent apróhirdetés révén jöttek össze.

Valami olyasmi állt benne, hogy aktív tengerészgyalogos keresi aktív tengerészgyalogos társait egy jó kis időtöltéshez. Nos, tudod Hattie, az a helyzet, hogy szeretem az egyenruhás férfiakat.

Szóval írtam ennek a fickónak, de nem gondoltam, hogy bármi is lesz belőle. Aztán kaptam egy levelet tőle, és totál bedobtam magam… Rob Halford vagyok, énekes, bla-bla-bla.. Fényeztem magam rendesen, mert egészen addig alig voltak kapcsolataim. Thomas egy többszörösen kitüntetett veterán, szolgált Irakban és Szomáliában. Végül Kaliforniában, Oceanside-ban találkoztam vele. Thomas elhozta egy haverját is, mert hát ki tudja mi lesz a sztoriból. Együtt vacsoráztunk, aztán az lett a vége, hogy ha jól emlékszem, 1993 vagy 1994 óta itt lakunk Phoenixben. Szóval ennek most már jó 25 éve, de inkább még több is annál.


Collins azt is megkérdezte Halfordtól, hogy van-e olyan dal, amelyről azonnal Thomas jut eszébe.


Igen a Slayertől a Reign In Blood. Vagy az Angel Of Death. Masszív, masszív Slayer rajongó volt… még most is az. A tengerészgyalogosok mindig is szerették a kemény, súlyos zenéket, és amikor megismertem Thomast, odáig volt a Slayerért. Amikor bemutattam neki a Slayeres srácokat, olyan volt mint egy tinilány, amikor találkozik Liammel a One Directionből vagy Harryvel a One Directionből.KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.