RIVERS OF NIHIL – Videoklippel a második dal az őszi albumról: Focus

A Metal Blade gondozásában szeptember 24-én jelenik meg a technikás, progos, modern death metalt játszó pennsylvaniai Rivers Of Nihil negyedik albuma, a 2018-as Monarchy Where Owls Know My Name lemez utódja.

A The Work című album borítóját is Dan Seagrave készítette. Az anyagot Carson Slovakkal és Grant McFarlanddel rögzítették, a maszter Ermin Hamidovic munkája. Az Episode dalban vendégként James Dorton (Black Crown Initiate) énekel, csellón pedig Grant McFarland játszik a The Void From Which No Sound Escapes dalban.


www.facebook.com/riversofnihilAdam Biggs basszusgitáros/szövegíró:Az elképzelhető legfurcsább időszakban született ez a lemez. A sok turnézás közepette az ember néha elfeledkezik a kreativitásról, mert évek óta csak a saját – már réginek számító – dalait játssza. A The Work megírása számomra szinte teljes egészében arról szólt, hogy egy hosszabb szünet után újra kreatív voltam.

Sok különféle stílust, ötletet és érzelmet tartalmaz az anyag, a váltások pedig itt-ott elég drasztikusak. Sok olyan dolog van a dalokban, amit már csináltunk korábban is, de sok olyan is, amit még sosem hallhattál tőlünk. Az albumon ismét közreműködik Zach Strouse szaxofonos, de csak egyetlen ‘igazi’ szaxofonszóló van, a többi helyen Zach csak ráerősített a dalokra – a maga módján.Brody Uttley (szólógitár, billentyűs hangszerek):
A Focus videója egy megtört lelkiállapotú egyén történetét meséli el, aki szembesül belső énjének legsötétebb részeivel és küzd a legmélyebb félelmeinek és aggodalmainak fizikai megnyilvánulásával; önmaga legrosszabb részeivel. A lény, akivel kapcsolatba kerül, a videó előrehaladtával egyre nyilvánvalóbbá válik (a főszereplő egyre mélyebbre csúszik a pszichózisba), egészen a videó végéig, amikor elveszíti a harcot, egyszer s mindenkorra a sötétségbe zuhan… Végleg abban a börtönben marad, amelyet a téveszméi építettek számára. Talán végre békére lel, de ugyanilyen valószínű az is, hogy soha többé nem lesz már békében.
RIVERS OF NIHIL – Focus (a 2021-es The Work albumhoz)

RIVERS OF NIHIL – Clean (a 2021-es The Work albumhoz)RIVERS OF NIHIL – The Work
(09/24 – Metal Blade)

01. The Tower (Theme from The Work)
02. Dreaming Black Clockwork
03. Wait
04. Focus
05. Clean
06. The Void from Which No Sound Escapes
07. MORE?
08. Tower 2
09. Episode
10. Maybe One Day
11. Terrestria IV: WorkKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.