Skip to content

RESTLESS SPIRIT: Afterimage

Az amerikai Restless Spirit 2015 óta működik, de a Restless Spirit nevet 2018 óta használják. Ugyan a zenekarra a sokszor alkalmazott stoner/doom címkét aggatták, a Restless Spirit jóval keményebb, vaskosabb hangzással bír a zsáner legtöbb csapatánál. Paul Aloisio gitáros/énekes riffjei mennydörögnek, a zene olykor eléri a High Of Fire súlyosságát, de a produkció tisztább, mint amit Matt Pike zenekarától ismerünk. Afterimage címmel a harmadik lemezt hallgathatjuk.

A trió szeret halkabban, visszafogottan is pengetni, azonban amikor metalos fokozatba kapcsolnak, ott rendkívül vérbő és intenzív a játék. A hangzás kimondottan fémes, itt nincsenek sivatagok, szélfútta ördögszekerek, meg spanglifelhő; a Restlett Spirit zenéje vaskos metal, aminek megvan a dinamikája és a hangulatos oldala is, és akár kisebb jammelésnek is beillő részeket is felmutathat – Hells Grasp. A ritmusszekció is kitesz magáért: Jon Gusman dobolása, valamint Marc Morello basszusjátéka masszív alapot képez Aloisio Sabbath-iskolán nyugvó, ám azt szolgaian nem másoló riffeléséhez, szólóihoz, témabontogatásaihoz.

El tudom képzelni, hogy a Restless Spirit masszív triózenéje nagyon nagy erőt szabadíthat fel élőben. Aki kedveli a New Orléans-i hangzást, vagy olyan csapatokat, mint az Orange Goblin, a Restless Spirit lemezét sem fogja behajítani a sarokba. Egyes részletek Zakk Wylde szólóanyagait is eszembe juttatták, bár ennél a csapatnál másmilyen az, amikor a kezek elszaladnak a gitár húrjain. Aloisio hangjára is mondhatjuk, hogy van köze Ozzyhoz, de ez stílusjegy, ehhez a zenéhez más jellegű ének nem nagyon illene.

Illusztris vendégek is színesítik jelenlétükkel a lemezt: A The Fatalistban maga Wino (The Obsessed) gitározik, a Shadow Command pedig Mike Hill hangjával gazdagodott. Egy szó, mint száz: az Afterimage-en a Restless Spirit őserejű heavy metalt játszik.

KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw