Skip to content

REDLIGHT SLIPPER – „Minden ami körülvesz, az velejéig rock’n’roll”, új klipes dal: If U Like

If U Like címmel egy klipes új dallal jelentkezett a sleaze/rock’n’roll vonalas budapesti Redlight Slipper zenekar. A legközelebbi koncertjük szeptember 4-én lesz a Robotban, ahol a Rocken Dogs vendégeiként játszanak majd.

A sleaze/rock’n’roll műfaj budapesti képviselője, a Redlight Slipper ismét egy ütős új klipes dallal állt elő és hamarosan újra több budapesti színpadon is láthatjuk őket. A járványhelyzet miatt sajnos ők sem koncerteztek, de a srácok addig sem tétlenkedtek. Ez idő alatt egy tagcserére is sor került. A szólógitáros pozícióját Tóth Olivér vette át.


www.facebook.com/redlightslipper

A szeptemberi koncert Facebook oldala

Mi ihlette az If U Like című új dalt? Első hallásra is keményebb a hangzása, mint az eddigieknek. Ez tudatos vagy csak így adta magát?

Zizzy énekes/gitáros: „Nem gondolom, hogy különösebben ‘keményebb’ lenne, de ha igen, akkor ez nem tudatos. Egyszerűen így adta és formálta magát a dal. Többféle ötletemet is belegyúrtam, de a koncepció és a recept végül is maradt a tőlünk megszokott. Talán picit letisztultabb és érettebb lett zeneileg, mint a korábbiak.

Nagyon gyorsan, kb. két próba alatt raktuk össze a végleges formájára, mindenki beletette magát és a stúdiómunkálatok is nagyon gördülékenyen zajlottak.

A dal témája pedig egy enyhén humoros életvitel-jellemzés. A hétköznapi és természetes dolgok átfordítása zenei témára, és hogy minden ami körülvesz, az velejéig rock’n’roll. Ezt a látásmódot, életérzést meséli el, folyamatos metaforákban és hasonlatokban.”

Volt nemrégiben egy szólógitáros csere a zenekarban. Lehet tudni ennek az okát?

Zizzy: „Emberi okai voltak főleg, nem zenei, mert a játékára nem volt panaszunk. Egyszerűen kezdtünk eltávolodni és megfáradni együtt, de le tudtunk ülni nyugodtan és megbeszélni, hogy így lesz a legjobb mindenkinek. Tehát nem váltunk el haragban.”Úgy tűnik, Olivér egyből beilleszkedett a bandába. Látszik az összhang a csapaton belül. Úgy tudni, hogy ez már egy régi barátság. Olivér hogy élte meg, hogy együtt zenélhet most veletek?


Feri basszer: „Igen, mind barátilag, mind zeneileg meglehetősen össze vagyunk szokva Olivérrel, hiszen több mint 13 éve zenélünk már ketten együtt, mindenféle formációkban. Azóta tart is a barátság, és többek között, innen a fent említett összhang is az első próbától kezdve.”

Olivér gitáros: „Nekem személy szerint jól jött ez a karanténos időszak, mert így volt időm otthon megtanulni a számokat, és ennek köszönhetően, amikor elkezdtünk próbálni, már csak finomítani kellett a dolgon, hogy összeálljon minden. A srácokkal szerencsére már volt közös múltunk, így az nem is volt kérdés, hogy jól kijövünk majd egymással, mind emberileg, mind a zenélés terén. Ez már az új szám összerakásánál és felvételénél ki is derült, hiszen pár próba után már mentünk is a stúdióba a kész anyaggal.”

Mit várhatunk tőletek a jövőre nézve? Vannak még új ötletek a tarsolyban amit esetleg megosztanátok?


Zizzy: „Jelenleg is készülőben van még néhány dal, folyamatosan jönnek az új ötletek, egyre több irányból. Sok mindent tervezünk még de mindent a maga idejében!” (nevet)Előreláthatólag mikor láthatunk titeket, van tervben koncert? Nyilván most csak maximum 500 fővel.


Zizzy: „Szeptember 4-én, pénteken a Robotban vendégeskedünk a Rocken Dogs meghívására, október 23-án pedig egy igazi nagy Redlight buli lesz a Dürerben, négy zenekarral és hosszú programmal. Várunk szeretettel minden érdeklődőt – mindkettőre. Nagyon bízunk benne, hogy egyik sem marad el!” (nevet)

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw