Skip to content
☆☆☆☆☆
METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA
☆☆☆☆☆

RED SWAMP – Újra két gitárral

Új dalokon dolgozik és újra két gitárral folytatja az év végi turnét a Red Swamp, a 2022-es Wacken Metal Battle Hungary győztese.

A Red Swamp zenekart nem kell bemutatni a hazai metalszíntér rajongóinak, a banda 7 éves fennállása óta 3 nagylemezt adott ki és számos hazai és külföldi turnét és fesztivál fellépést tudhat a háta mögött. Több hazai tehetségkutató fődíján is túl vannak már, legutóbb idén nyáron lettek első helyezettek a Wacken Metal Battle Hungary-n, így képviselhették hazánkat a világ egyik legnagyobb metalfesztiválján, a Wacken: Open Air-en.

A banda legénységében változás lépett fel nyár végén, az alapító gitáros Bereczki Zoli elköszönt a zenekartól. A Vörös Mocsár viszont megy tovább: a koncerteken Sipos Andris (Dead Grey) és Csóka Laci hathúrosain fognak megszólalni a klasszikus Swamp dalok és új nóták is készülnek.

“Két nagyon tehetséges gitárossal dolgozunk most együtt, újra öt tagú a banda, ahogy kezdtük. A tonnás súlyú riffek eddig is garantáltak voltak, de a srácok még több dimenziót hoznak a hangzásunkba, amitől egyszerre szólalnak meg színesebben és teltebben a régi dalaink is. Több gitárossal is elkezdtünk már új számokon dolgozni, terveink szerint jövő év elején már hallható is lesz az első közös kollab. Takács “Jozzy” József (Leander Rising, The Hellfreaks) segít nekünk a produceri munkákban, úgyhogy ez egy nagyon izgalmas és kreatív időszak jelenleg, amit rohadtul élvezünk. Az év végi bulikon tervezünk is játszani az új nótákból, alig várjuk, hogy hallják a rajongók a friss témákat!” – mondta Greg, a frontember.

Év végén 3 alkalommal is el lehet csípni a zenekart, november 30-án Veszprémben a Music Hungary Showcase keretein belül a Terem Bárban játszanak egy ingyenes bulit. Másnap, december elsején a budapesti Dürer Kertben lépnek fel, kettő másik nagyon ajánlott hazai rockbanda, a Sosevolt és a The Royal Freak Out társaságában. December harmadikán pedig Tatán, a Peron Music Clubban játszanak majd a Eugene Tooms-zal, ami egy garantáltan füstös hangulatú estének ígérkezik a sztóner/groove rock és metal szerelmeseinek.

November 30. Veszprém, Terem Bár: INGYENES (Music Showcase Hungary 2022)
December 1. Budapest, Dürer Kert
December 3. Tata, Peron Music Club

Kövessétek a zenekart:
https://facebook.com/redswampband
https://instagram.com/redswampband
https://www.youtube.com/redswamp

nka
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ALTZI
  All Eyes On Me
 2. LAMB OF GOD
  Omens
 3. ARCHITECTS
  The Classic Symptoms Of A Broken Spirit
 4. STRYPER
  The Final Battle
 5. LOST SOCIETY
  If The Sky Came Down
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. 156/SILENCE
  Narrative
 2. BOSTON MANOR
  Datura
 3. ASCENT OF AUTUMN
  Awakened
 4. SOMEHOW JO
  Scales & Details
 5. THEM
  Fear City
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. IGNITE
  Our Darkest Days
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw