Skip to content

RED ROCKETS – Dal- és klippremier: Örökké átkozott

Örökké átkozott címmel egy új dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a szombathelyi Red Rockets. A 80-as, 90-es évek hazai dirty rock and rollját játszó csapat már dolgozik a 2019-es Túl a horizonton album utódján.

Az új dalról és klipről a dalszerző-gitáros Kinöhl Dávid:A dal szövege magában foglalja legőszintébb érzéseinket, melyeket a zenével, zenéléssel kapcsolatban érzünk. Mindenki életében történnek jó és rossz dolgok, néha összeomlik körülöttünk minden, de van valami, ami mögé mindig lehet menekülni, ‘megment, ha az élet elrabol’.

Az Örökké átkozott című dalunk körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el megszületni. Bár akusztikus gitáron látta meg a napvilágot, a próbaterem falai közt mégis egy tempósabb verzióban játszottuk, torzított gitárokkal. Mindannyian szeretünk kísérletezni a zenében, és ha valamit jónak érzünk a Red Rockets-ben, az az, hogy nem egy sémára épülnek, és nem teljesen egy stílusban íródnak a dalok. Úgy éreztük ez a szöveg megérdemel egy hozzá illő hangszerelést, egy különleges zenei hangulatot, ezért a zongora mellett döntöttünk.

A zongora részeket Rózi (Tislér Mónika Róza) írta meg, és játszotta fel. Egyből ráérzett a dal hangulatára. Annyira tetszett neki a dal, hogy a refrén szövegét még a stúdió munka megkezdése előtt a combjára tetováltatta. A stúdió előtti utolsó próbákon jött a női ének ötlete, amiket szintén Rózi énekelt fel.

A dal felvétele a soproni MD Stúdióban készült, Schmiedl Tamás, Smici vezetésével. Egy kis érdekességképp megemlíteném, hogy a refrén felvezetőjében utalás található két korábbi lírai hangvételű dalunkra. Az ‘Így menjek tovább’ és ‘Az utolsó percben’ című dalokról van szó, és kicsit úgy érezzük, hogy ez a három dal valahogy együtt él.

A videoklipet október 23-án forgattuk, Pozsár András segítségével. Tipikusan az a fajta forgatás volt, ami sokkal több előkészületet igényelt, mint amennyi ideig a kamera forgott. Bizonyára sokan nevettek volna rajtunk, amint a zongorát cipeljük be az erdőbe, vagy amikor gumicsizmában mászkálunk a vízben, a csúszós köveken, és keressük a legmegfelelőbb beállításokat. Erről, ha minden igaz egy meglehetősen vicces werkfilm is készülőben van.RED ROCKETS – Örökké átkozott (2021)
www.facebook.com/redrocketszenekarRED ROCKETS – Szállj! (a 2019-es Túl a horizonton albumhoz)

nka
KERESÉS
Hammerworld No. 353
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. DYING FETUS
  Make Them Beg For Death
 2. CANNIBAL CORPSE
  Chaos Horrific
 3. SVALBARD
  The Weight Of The Mask
 4. CRYPTOPSY
  As Gomorrah Burns
 5. BLACKBRIAR
  A Dark Euphory
Milan Peter - 300p
Milan Peter - 300p
Milán Péter
munkatárs
 1. WOLVENNEST
  The Dark Path To The Light
 2. SICUT GLACIES
  Kalde Minner Fra Fortiden
 3. MYRKUR
  Spine
 4. RIVERS ABLAZE
  Omnipresence
 5. DREAM UNENDING/WORM
  Starpath
HAJÓGYÁR x hw