RED ROCKETS – Dal- és klippremier: Örökké átkozott

Örökké átkozott címmel egy új dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a szombathelyi Red Rockets. A 80-as, 90-es évek hazai dirty rock and rollját játszó csapat már dolgozik a 2019-es Túl a horizonton album utódján.

Az új dalról és klipről a dalszerző-gitáros Kinöhl Dávid:A dal szövege magában foglalja legőszintébb érzéseinket, melyeket a zenével, zenéléssel kapcsolatban érzünk. Mindenki életében történnek jó és rossz dolgok, néha összeomlik körülöttünk minden, de van valami, ami mögé mindig lehet menekülni, ‘megment, ha az élet elrabol’.

Az Örökké átkozott című dalunk körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el megszületni. Bár akusztikus gitáron látta meg a napvilágot, a próbaterem falai közt mégis egy tempósabb verzióban játszottuk, torzított gitárokkal. Mindannyian szeretünk kísérletezni a zenében, és ha valamit jónak érzünk a Red Rockets-ben, az az, hogy nem egy sémára épülnek, és nem teljesen egy stílusban íródnak a dalok. Úgy éreztük ez a szöveg megérdemel egy hozzá illő hangszerelést, egy különleges zenei hangulatot, ezért a zongora mellett döntöttünk.

A zongora részeket Rózi (Tislér Mónika Róza) írta meg, és játszotta fel. Egyből ráérzett a dal hangulatára. Annyira tetszett neki a dal, hogy a refrén szövegét még a stúdió munka megkezdése előtt a combjára tetováltatta. A stúdió előtti utolsó próbákon jött a női ének ötlete, amiket szintén Rózi énekelt fel.

A dal felvétele a soproni MD Stúdióban készült, Schmiedl Tamás, Smici vezetésével. Egy kis érdekességképp megemlíteném, hogy a refrén felvezetőjében utalás található két korábbi lírai hangvételű dalunkra. Az ‘Így menjek tovább’ és ‘Az utolsó percben’ című dalokról van szó, és kicsit úgy érezzük, hogy ez a három dal valahogy együtt él.

A videoklipet október 23-án forgattuk, Pozsár András segítségével. Tipikusan az a fajta forgatás volt, ami sokkal több előkészületet igényelt, mint amennyi ideig a kamera forgott. Bizonyára sokan nevettek volna rajtunk, amint a zongorát cipeljük be az erdőbe, vagy amikor gumicsizmában mászkálunk a vízben, a csúszós köveken, és keressük a legmegfelelőbb beállításokat. Erről, ha minden igaz egy meglehetősen vicces werkfilm is készülőben van.RED ROCKETS – Örökké átkozott (2021)
www.facebook.com/redrocketszenekarRED ROCKETS – Szállj! (a 2019-es Túl a horizonton albumhoz)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

2020 legelején jelent meg a legutóbbi Serious Black album, a Suite 226, amelyen még Urban Breed (ex-Bloodbound, ex-Tad Morose) énekelt, a svéd frontember azonban tavasszal kiszállt a power metal brigádból, az utódja pedig a szerb Nikola Mijić lett.
A Brit Heavy Metal Új Hullámának világát idézi fel a houstoni Night Cobra, amelynek bemutatkozó EP-je két éve jelent meg (In Praise of the Shadow), a debütáló nagylemezük pedig február 11-én lát majd napvilágot Dawn of the Serpent címmel.