RECKLESS LOVE – Ozzy-klasszikust dolgoztak fel: Bark At The Moon

Az egykori Crashdiet énekes H. Oliver Twisted (Olli Hermann) vezette finn hard rocker Reckless Love ötödik albuma Turborider címmel jelenik meg március 25-én. Negyedik előzetesük az 1984-es klasszikus Ozzy Osbourne dal, a Bark At The Moon feldolgozása.

Az album producere Joonas Parkkonen (Apocalyptica, Lost Society) volt, a masztert Svante Forsbäck (Rammstein, Lordi, Volbeat) készítette.

A Bark At The Moon feldolgozásának ötlete Joonas Parkkonen producertől érkezett.

Oli Hermann:Óriási Ozzy-rajongó vagyok, de még így is azt kell mondanom, hogy telitalálat lett a mi verziónk, az eredeti nóta szellemiségét is sikerült tiszteletben tartanunk.

A Turborider az ötödik stúdióalbumunk címadó dala. Nem csupán azért lett címadó, mert tükrözi azt a változást, amin a zenekar hangzásilag keresztülment, hanem azért is, mert a szövege egy újjászületésről szóló történetet foglal össze.

A Reckless Love-nak is újjá kellett születnie ahhoz, hogy egyáltalán visszatérhessen. A turnéktól mentesen töltött pár év és a legutóbbi albumunk óta eltelt hat év nem volt sima ügy számunkra.

A kihívás, amivel szembesültünk, megjelenik abban a könyörtelen tempóban is, ami tolja előre a dalt, a súlyos gitárokkal együtt pedig érződik egy baljós hangulat, ami a dalszöveget is inspirálta. Egy fiktív női karakter szerepel benne, akit Turboridernek hívnak. Ez a karakter valójában metaforája a zenének és a kifejezésmódnak. Megjárta a poklot és visszatért onnan, de a pokol a részévé vált… a Turborider most hódításra készül.

‘Elektromosabb, mint valaha, egy velejéig rothadt hibrid’.

Noha a Turborider határozottan a Reckless Love súlyosabb oldalát képviseli, a nótából nem hiányoznak a fülbemászó dallamok sem. Gyorsan megszületett egyébként, együtt írtuk a producerünkkel, Joonas ‘Synthinen’ Parkkonennel.

A vízió eleve adott volt, és világos, mint a nap. Egy igazi nyitódalt akartunk, legyen olyan, mintha gyomorszájon rúgnának vagy állkapcson vágnának, de még jobb, ha a kettőt kombinálni tudjuk! Pepe hozta a nyitó riffet, Joonas rápakolta a szintetizátorokat, és körülbelül 15-20 perc alatt el is készült az első demója.

Amikor Joonas elmentette a fájlt a laptopjára, megkérdezte, hogy kitaláltam-e már a dal címét. Nem is kellett gondolkodnom, azonnal kicsúszott a számon: Turborider.www.facebook.com/RecklessLove

RECKLESS LOVE – Bark At The Moon (Ozzy, a 2022-es Turborider albumról)


RECKLESS LOVE – Turborider (a 2022-es Turborider albumhoz)
RECKLESS LOVE – Eyes Of A Maniac (a 2022-es Turborider album előzeteseként)
Olli:Az Outrun volt az első dal, amit az ötödik albumhoz megírtunk, így teljesen logikus, hogy ez lett az első kislemezünk. Ez a fülbemászó kis dallam valahogy megtestesítette mindazt, ami minden nyolcvanas évekbeli gyerek DNS-ében benne van, aki még a játéktermek, a hosszú hajú metal bandák és a robbanékony akciófilmek korában nőtt fel. A nyolcvanas évekbeli pop-metal hangosan és tisztán dübörög a nótában, de erősen érződik rajta a modern synthwave világ is, ami egy nagyon érdekes koktélt eredményezett.RECKLESS LOVE – Outrun (a 2022-es Turborider album előzeteseként)

RECKLESS LOVE – Turborider
(03/25 – AFM)

01. Turborider
02. Eyes Of A Maniac
03. Outrun
04. Kids Of The Arcade
05. Bark At The Moon
06. Prelude (Flight Of The Cobra)
07. Like A Cobra
08. For The Love Of Good Times
09. ’89 Sparkle
10. Future Lover Boy
11. Prodigal SonsKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.