Skip to content

RE-ARMED – Dal – a mesterséges intelligencia segítségével

A Helsinkiből származó melodikus death metalos Re-Armed egy új kislemezt mutatott be Lost and Cast Off címmel. A szerzemény segítségével a hallgatók alászállhatnak a kétségbeesés mélységeibe és az emberiség folyamatos túlélési harcaiba.

Ami azonban ennél is érdekesebb lehet, hogy a kislemez a mesterséges intelligencia használatával nyerte el végleges formáját. A ’Re-Armed = ATHNTC INDVDLS’ elnevezésű rendszert a zenekar tagjai alkották meg és integrálták be a dalszerzési folyamatba.

„A Lost and Cast Off című új alkotásunk az ‘ATHNTC INDVDLS’ – a saját fejlesztésű adatrögzítő rendszerünk – segítségével készült – vallották be a Re-Armed tagjai. – Ötünket és az öt processzorunkat végtelen mennyiségű adattal, dallamokkal, akkordokkal és szófordulatokkal/hangokkal zsúfoltuk tele – mint valami zenei stand-up íróasztalt az agyi algoritmusaink számára. És ezzel együtt egy csomó új dolgot tanultunk, így most már egyre gyorsuló ütemben köpködhetjük a dalokat az éterbe – közben elgondolkodva azon: részt veszünk-e egyáltalán az egész folyamatban? Megtalálható-e az elmosódott határ az ember és a ’gép’ között? Szerintünk biztosan nem! Üdvözletünket küldjük a Bahama-szigetekről, ahol koktélokat szürcsölgetve gyűjtjük a szerzői jogdíjakat a számláinkra… A dal szövege és témaköre fejest ugrik az uralkodó világhelyzetbe. Úgy látszik, lassan rengeteg okunk van arra, hogy feltankoljuk a rakétát, és a távoli csillagok felé vegyük az irányt – egy jobb holnap reményében…”

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw