OSSIAN – Hallgasd meg a Moby Dick feldolgozásukat: Keresztes vitéz

2018-ban 19 zenekar fogott össze és készített el Paksi Endre 60. születésnapjára egy Ossian feldolgozásokkal teli albumot – teljes titokban. A meglepetést most Endre és Rubcsics Ricsi viszonozza, az október 15-én megjelenő és már előrendelhető Most mi jövünk! lemezre minden Ossiant feldolgozó zenekartól felkerült egy-egy dalt Endréék előadásában.

Az AWS, Tankcsapda, Dalriada, Road, Lord, Tales Of Evening, Omen stb. dalok feldolgozása után most egy klasszikus Moby Dick-nóta került sorra.

Paksi Endre:2018-ban a 60. születésnapomon óriási meglepetést kaptunk. Teljes titokban 19 Ossian dalt dolgozott fel egy-egy zenekar, fantasztikus átiratok születtek. Szerettük volna ezt viszonozni, amire a mostani hosszabb kényszerszünetben lehetőségünk is nyílt – 19 saját stílusunkra formált dallal köszönjük meg a három évvel ezelőtti nagyszerű gesztust!

www.facebook.com/OssianOfficialGöbl Gabiékat szintén a kezdetek kezdete óta ismerem, jól emlékszem, amikor még demón mutatta meg nekem a Keresztes vitézt, rögtön bejött a dal! Az eltelt évtizedek semmit nem koptattak a szám erején, öröm volt eljátszani!OSSIAN – Keresztes vitéz (Moby Dick, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


A Nagyfi tesókat ezer éve ismerem, Lacival a korai Pokolgépben zenéltem, Kisfi barátom dobolt a Rock katonái albumon és a turnén. Szerintem még sokáig dolgoztunk volna együtt, de neki nagy álma volt, hogy a bátyjával muzsikáljon az akkor alakuló Omenben!
Emlékszem, a Jelek album megjelenésekor egyből kedvencem lett a Fagyott világ, úgyhogy nagy élmény volt megcsinálni!OSSIAN – Fagyott világ (Omen, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


A Lordot a kezdetektől fogva ismerem és szeretem, kezdő zenészként is jártam a koncertjeikre. Emlékszem, hogy már Pohl Misi énekelt, aki nem változott semmit azóta sem! Akkor még álmomban sem gondoltam, hogy 35 év Ossian után Lord-feldolgozást fogok énekelni, hatalmas élmény ez számomraOSSIAN – Egyedül (Lord, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


A Tales Of Evening zenekarral is régi a kapcsolatunk. Ádám Attilával – a csapat motorjával – szakmai és baráti a viszonyunk, több Ossian dalban is hallható kiváló játéka! Nem mellesleg remek dalszerző, úgyhogy nem volt nehéz dolgunk itt sem…OSSIAN – A szél feltámad (Tales Of Evening, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)

OSSIAN – Angyal (Romer, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


A Road zenekar energiája mellett különösen szimpatikus, hogy sosem törekednek ‘biztonsági játékra’, hanem merészen kísérleteznek és ez látszik is az eredményeiken! Anno első hallásra is nagyon megfogott a Túlzó kámfor illat semmihez sem hasonlítható világa, Máté szuper szövegével, jó érzés volt előadni!OSSIAN – Túlzó kámfor illat (Road, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


A Tankcsapda zenekar nem csak elsőként dolgozott fel Ossian dalt (Ítéletnap), de Lukács Laci és Fejes Tomi sok egyéb alkalommal is abszolút pozitívan kiállt mellettünk! Reméljük, hogy az egyik kedvenc TCS dalunk ebben a formában Nekik és Mindenkinek tetszeni fog!OSSIAN – Ez az a ház (Tankcsapda, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)


A Dalriada zenekar elkötelezetten járja a saját útját, izgalmasan vegyítve a rock és népzenei motívumokat, a saját dalszövegeket és az irodalmi műveket. Nagy respekt Laurának, Andrisnak és a csapatuknak! Reméljük tetszik Nekik és Nektek is az “Áldás” a mi felfogásunkban!OSSIAN – Áldás (Dalriada, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)Szeptember 4-én:

Sziasztok, ma lenne 30 esztendős Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere… Engedjétek meg, hogy szerény megemlékezésként bemutassuk Nektek ezt a feldolgozásunkat, amelyet Ricsivel készítettünk, még tavasszal.OSSIAN – Lelket vennék (AWS, a 2021-es Most mi jövünk! album előzeteseként)

Előrendelés
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.