NORTHTALE – Szólnak az éjféli harangok, de nem Pokolgép-módra

Pár hete mutattuk be az első Northtale dalt az új énekessel, most pedig itt a második, a szöveges videóval kísért Midnight Bells. A nemzetközi power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, az új album pedig november 12-én jön majd ki Eternal Flame címmel.

Bill Hudson gitáros (Trans-Siberian Orchestra, I Am Morbid, ex-U.D.O./Dirkschneider):
Eljött az idő! Közel két év kemény munka, egy komoly váltás és egy világjárvány után nagy örömmel jelentjük be, hogy jön az új album, az Eternal Flame. Tudom, közhelyesen hangzik, de ez a lemez sokkal jobb lett, mint az első. Emellett megkértem néhány barátomat is, hogy szerepeljenek a dalokban.

A Midnight Bells az egyik kedvenc új dalom, egyben az egyik legsúlyosabb nóta az albumon. A thrash, a hagyományos metal és a power metal hatások ötvöződnek benne. Nagyon büszke vagyok rá. Guilherme még némi brazil érzést is belecsempészett…


Az Eternal Flame lemez producere Dennis Ward volt, vendégként pedig Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray) és fia, Tim Kanoa Hansen (Induction), továbbá Jonas Heidgert (Dragonland) és Mary Zimmer (Helion Prime) szerepel az albumon, amelynek borítóját Gustavo Sazes készítette.

www.facebook.com/NorthtaleOfficial
NORTHTALE – Midnight Bells (szöveges videó a 2021-es Eternal Flame albumhoz)

NORTHTALE – Only Human (a 2021-es Eternal Flame albumhoz)

Bill Hudson gitáros:

Egy hosszadalmas és kimerítő meghallgatós folyamat után végre bejelenthetjük az új énekesünket. Nagyjából 40 énekest hallgattam meg, a legjobbak közül a világ minden tájáról, a nagyon ismertektől egészen a teljesen ismeretlenekig… Bárcsak egynél is többet választhattam volna, de a döntést meg kellett hoznom, így boldogan mutathatom be Guilherme Hirose-t, az új frontemberünket! Úgy énekelte az első lemezünk dalait, mintha rá szabtuk volna, és ezzel azonnal meg is győzött, de az új nótákban még ennél is fényesebben teljesített.NORTHTALE – Eternal Flame
(11/12 – Nuclear Blast)

01. Only Human
02. Wings of Salvation
03. Future Calls (feat. Kai Hansen, Tim Kanoa Hansen)
04. The Land of Mystic Rites
05. Midnight Bells
06. Eternal Flame
07. In The Name of God
08. Ride The Storm
09. King of Your Illusion
10. Judas Be My Guide (Iron Maiden, feat. Jonas Heidgert – Dragonland)
11. Nature’s Revenge
12. Ivy (Outro)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.