Skip to content

NO LAST PAGE – Új klip, új lemezelőzetes dal: Végét járom

Végét járom címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a budapesti No Last Page. A banda első nagylemeze 2018-ban jött ki Hangadó címmel, ez az új nóta pedig már a második albumuk előfutára. Még a tavaly nyár végén hozták ki az Ébredés című klipes nótájukat, amely már egy súlyosabb, post-hardcore, modern metal irányt mutatott.

Kovács Zoltán énekes:Ahogy a cím is sugallja, Végét járom ennek a könyörtelen időszaknak. Számomra 2020 a vírustól kezdve, egy komoly szerelmi csalódáson át, alkotói válsággal karöltve, a négyfal közé zárva telt. Ez az időszak tanított meg arra, hogy egyedül kell szembesülnöm az önmagam által gyártott, mélyre elásott negatív érzelmekkel. Azt hiszem, minden ember keményen megszenvedte ezt az időszakot, és sokunk reménytelenül járja ezt a ‘lelketlen tájat’. Remélem, hogy akihez eljut ez a dal, annak erőt és bátorságot ad. Nem vagyunk egyedül és együtt erősek vagyunk a gödör mélyén is!


www.facebook.com/nolastpageband

A budapesti No Last Page 2016-ban még pop-punk dalokkal kezdte, mára jóval keményebb vizekre evezve találták meg az igazi hangjukat, melynek szerves részét jelentik a Kovács Zoltán, a zenekar frontembere által jegyzett magyar nyelvű lírai, ugyanakkor nyers képi világú, versszerű dalszövegei.

2016-ban jelent meg Szívből vérzel c. első kislemezük, melyet az Alvin és a Mókusok társaságában itthon és külföldön is megturnéztattak, majd 2018-ban mutatták be Hangadó című első nagylemezüket. A srácok jelenleg az új albumukon dolgoznak.

Noha 2020 senkinek sem volt könnyű, a No Last Page dalszerző énekese, Kovács Zoltán különösen nehezen élte meg ezt az időszakot, melynek eredménye a zenekar legújabb száma. A dal első verziója azonban még 2019 év végén született:


Tavaly, december 31-én vettem fel a dal első demóját, amelyről akkor még fogalmam sem volt, hogy egy évvel később ennyire aktuális lesz. Még aznap este beugrottam Dávidhoz (a csapat basszusgitárosa) egy szilveszteri partiba és meséltem neki erről a nótáról, hogy egy fura sípolással kezdődik, amit nem értek, de mégis beleéreztem a dologba. Talán ez a sípszó tudat alatt jelzésértékű volt számomra, hogy megálljt parancsoljon egy akkor már mélyen gyökeredző negatív hullámnak.


Kovács Dávid basszusgitáros:A tavalyi szilveszteri bulin Zoli igen elkésve jelent meg és valami dalról kezdett nekem nagyon lelkesen mesélni, hogy bocsi a késésért csak eszébe jutott valami téma, felvette és hallgassam meg most ebben a szent minutumban. Ez lett a Végét járom. A dal erősen tükrözi azt a közeget, amelyben készítettük, eléggé nehéz és verejtékes úton kellett átvergődnie magát 2020 folyamán, hogy aztán most klippel megjelenhessen.

Már maga az egész forgatósdi egy külön sztorit megérdemelne, az első sessiont például elmosta az első karantén, a nyári imidzs-forgatás alkalmával véletlenül majdnem hőgutát kapott a brigád, emellett egy jelenetet is újra kellett gondolni mert sajnos leverték a csempét az egyik helyszínünkön, nyilván előtte este így azt csak ősszel tudtuk pótolni.


Dávid a zenélésen túl videók forgatásával foglalkozik, ő rendezte és vágta is a videót, az alkotásban pedig Kirchknopf Mátyás, Sas Márk és Lászlók Noel voltak a társai:Kifejezetten jó volt saját magunknak klipet gyártani, mert így lehetőségünk adódott a legőszintébben módon átadni valamit mélyen magunkból és kísérletezni az érzéseinkkel, hogy miképpen tudtunk a legelemibb módon megküzdeni a saját önvalónkkal.NO LAST PAGE – Végét járom (2020)NO LAST PAGE – Nem adom (2020)NO LAST PAGE – Ébredés (2019)
nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw