Skip to content

NITA STRAUSS – Dal az internetes trollokról

Július 7-én, azaz múlt pénteken megjelent Nita Strauss második szólóalbuma, a The Call of the Void. A Sumerian Records által gondozott hanghordozó Digital Bullets című számához egy videóklip is készült – a Motionless in White frontembere, Chris Motionless közreműködésével. A szerzemény az interneten kószáló trollokról szól, és a Marco Pavone által rendezett klip animációja is ezt a témakört viszi tovább.

„Valóban ezekről az online trollokról szól, akik a ’digitális golyóikkal’ lövöldöznek – árulta el a dalról Nita Strauss. – Sosem fognak a szemedbe nézni, és azt mondani, hogy ’sz…r vagy’, ’te ribanc’, ’te pénzsóvár ringyó’, vagy ilyesmi. Nekem még senki nem mondott a szemembe ilyesmit, ugyanakkor a közösségi médiában azt mondják, hogy ’remélem, a tűzben fogsz megdögleni’ – nevette el magát Nita, majd folytatta. – Ez csak az emberek keménykedése az interneten. Ez nem újdonság. Sosem fog elmúlni. A barátom egyszer személyesen mondta nekem a következőt. És ez bántó volt. Nem tudok hazudni, és azt mondani, hogy nem bántott. Persze, hogy fájdalmas volt. Szóval azt mondta: ’Tudod, senki nem fog odajönni hozzád az utcán és arcon köpni. Az emberek nem jönnek oda hozzád, és nem lesznek durvák veled. Ez csak műbalhé. Ez csak online létezik.’”

Persze, Nita azért igyekszik a jó oldalát nézni a dolognak:

„Az emberek beszélgetnek az interneten. És van egy olyan mondásuk, hogy ’jól élni a legjobb bosszú’. Tehát, azok a bizonyos emberek továbbra is a Facebookon tölthetik az idejüket, és beszélhetik a baromságaikat. Én viszont továbbra is turnézni fogok a világban, mesés ételeket eszem, szép szállodákban szállok meg, és a rock, a pop és a metal legnagyobb sztárjai mellett gitározom. És szerintem ez egy igazán remek kompromisszum. Boldog vagyok így!”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw