NEW YORK DOLLS – Elhunyt az alapító gitáros, Sylvain Sylvain

69 éves korában elhunyt Sylvain Sylvain gitáros, a legendás proto-glam/punk banda, a New York Dolls egyik alapítója. Az egyiptomi születésű amerikai zenész szerdán hunyt el, elveszítve a rákkal folytatott két és fél éves küzdelmét.

Sylvain az 1971-es megalakítástól egészen az 1977-es feloszlásig volt tagja a New York Dolls-nak, haláláról már Steve Stevens (Billy Idol) és Todd Kerns (Slash Featuring Myles Kennedy And The Conspirators) is megemlékezett.

Wanda O’Kelley Mizrahi (Sylvain özvegye): “Ahogy a legtöbben tudjátok, Sylvain az utóbbi két és fél évben a rákkal harcolt. Noha keményen küzdött, tegnap elvitte ez a betegség. Miközben meggyászoljuk Sylvaint, tudjuk, hogy végre már egy békés helyen van, megszabadult a fájdalomtól. Tekerjétek fel a zenéjét, kérlek, gyújtsatok meg egy gyertyát, imádkozzatok, engedjük útjára ezt a gyönyörű Dollt…”


https://www.youtube.com/watch?v=x9d5csMFAfE

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.