NEVERLAND – Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még

Álmodjunk még címmel mutatta be friss dalát és videoklipjét a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival: Munkácsi Tamás gitárossal (Invader, End Of Paradise) és Réger Norbert énekessel. A Neverland ritmusszekcióját Kis Róbert bőgős (Monument) és Gáspár Csaba dobos alkotja, a billentyűs pedig Barabás George. Az első albumuk a mai napon jelent meg A holnap markában címmel és 10 dallal. Az anyag keverése a Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi “Töfi” Zoltán irányításával. Rendelés itt. Lehet párhuzamot találni a Neverland és az Avenford zenei világában, bár lényeges különbség van az énekhangban. A zene heavy metal, néhol progresszív elemekkel. Aki szereti a pörgősebb Helloween vonalat, vagy a Maident, vagy akár a melankolikusabb, Amorphis típusú, lassan épülő, epikus dalokat, az mind talál kedvére valót.

www.facebook.com/Neverlandzenekar

NEVERLAND – Álmodjunk még (a 2021-es A holnap markában albumhoz)

https://www.youtube.com/watch?v=WIYHZsL7d9I

Szehoffner Péter gitáros:A Mégis vágyunk rá volt az a dal, amit a Denevér Stúdiónak már leadott kész lemezanyag után csináltunk, és mivel a keverés/master munkák elhúzódtak, így belevágtunk egy bónusz dalba, ami érzésünk szerint a lendülete és a határozottsága miatt kiérdemelte, hogy az album nyitódala legyen. Nem mellékes, hogy írtunk egy hozzá illő intrót is…Nehéz ma már az igazság és a hazugság közt különbséget tenni. Nem szeretjük hallani az őszinte, kendőzetlen igazságot, ha az nem tetszik. Az emberekből hiányzik az önkritika és kudarcként élik meg a kritikát. És ugye a történelmet a győztesek írják, tehát annak hiszünk aki szimpatikusabb, közelebb áll hozzánk, de nem biztos, hogy az az objektív helyes állítás. A videó mondanivalója, hogy a közösségi média által is szerzünk hamis önigazolást, s ez jelenik meg a klipben látható tárgyakban, hogy valami módon mindenki, többé vagy kevésbé hajszolja a javakat. A dalszöveg ebben nem mond ítéletet, hisz valamit mindannyian szeretnénk elérni. Sokaknak azonban csak anyagias dolgokban, tárgyakban merül ki a vágya. A tükörben gyakorta nem is látszik az ember maga (ezért nincs is benne a klipben) csak vélt, vagy valós igazság, illetve igaz/hamis jelzések érkeznek, amiről többen nem is gondolkodnak, hogy a valóságot látják-e és feloldozást kínálnak maguknak döntések és gondolkodás helyett azzal, ha sorsukra hivatkoznak.

NEVERLAND – Mégis vágyunk rá (a 2021-es A holnap markában album előzeteseként)

https://www.youtube.com/watch?v=KDMjMJ-0mEM
Szehoffner Péter gitáros:A Mindig itt leszek című dal a szülői támogatás fontosságát hangsúlyozza, még felnőtt korban is. Azt az érzést dolgozza fel a szülő szemszögéből, amikor gyermeke csodálata közben rádöbben, hogy ez a pillanat véges, egyszer felnő és kirepül a családi fészekből.

NEVERLAND – Mindig itt leszek (a 2021-es A holnap markában album előzeteseként)

https://www.youtube.com/watch?v=jGCVPdsxi0g
Szehoffner Péter gitáros:A Nézz körül című szerzemény a lemez derekán helyezkedik el, egy hosszú, epikus dal, egyben ez a darab választja szét az új szerzeményeket a régi Metalrain daloktól. Az Avenford első lemez címadójának, a Mortal Price-nak a zeneileg továbbgondolt, magyarul megfogalmazott verziója. Mindig volt egy kis hiányérzetem abban a dalban – például a visszatérő refrén a végén, vagy a zongora dominancia -, melyek ebben a formában pótlásra kerültek.

NEVERLAND – Nézz körül (a 2021-es A holnap markában album előzeteseként)
https://www.youtube.com/watch?v=fagpjahaUcs
A Neverland zenekart a 2000-es évek elején működött Metalrain gitárosa és énekese alapította (Szehoffner Péter és Réger Norbert), és az elkészült lemezt is ők ketten alkották. A felvételek után csatlakozott a formációhoz Munkácsi Tamás, aki szintén tagja volt a Metalrain zenekarnak, bár ő Pétert váltotta, így ők közösen abban a formációban nem játszottak. 4 régi Metalrain dal újragondolt verziója és 6 új dal alkotja a lemezt.” Réger Norbert – ének Szehoffner Péter – gitár Munkácsi Tamás – gitár Kis Róbert – basszusgitár Gáspár Csaba – dobok Barabás George – billentyűs A lemezen közreműködők: Réger Norbert – ének, vokál Szehoffner Péter – gitár, basszusgitár, szintetizátor, vokál, dobprogramozás Munkácsi Tamás – gitárszólók (Megkapod / Mindig itt leszek / Nem kell, hogy értsd / Álmodjunk még) Barabás George – zongora (Mindig itt leszek)

NEVERLAND – A holnap markában (11/26 – H-Music) 01. Intro 02. Mégis vágyunk rá 03. A holnap markában 04. Ártatlan szenvedély 05. Álmodjunk még 06. Nézz körül 07. Halállovas 08. Megkapod 09. Mindig itt leszek 10. Forr a vér 11. Nem kell, hogy értsd
KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.