Skip to content

Népszerű metalzenekarok és különlegességek a Rock Of Ages fesztiválon

A nyári európai fesztiválszezon egyik legszimpatikusabb és egyben legérdekesebb programkínálatát az a németországi Rottenburg-Seebronn városában július 28. és 30. között megrendezendő Rock of Ages nyújtja, amit idén már tizenötödik alkalommal szerveznek meg. A három napos program headlinerei olyan nagyszerű előadók lesznek, mint Doro, a Dirkschneider és a Kissin’ Dynamite.

Bár a nagyszerű fesztiválélményhez ők is garanciát jelentenek, a fellépők közt több olyan zenekar nevét is olvashatjuk akik talán még náluk is vonzóbbak lehetnek a magyar rajongók számára. Ennek egyszerű oka, hogy míg az említettek rendszeresen fellépnek nálunk, addig a Tyketto, a Treat, illetve a Barclay James Harvest még sosem járt Magyarországon, ahogy a The Sweet vagy Suzi Quatro is csak ritkán fordult meg Budapesten. A Rock Of Ages ráadásul igazi családbarát rendezvény, amit nemcsak a kezelhető mérete, de a kísérőprogramjai is tükröznek.

A fesztivál nyitónapján, július 28-án, 16 órakor egy 2021-ben alapított német zenekar, a Five ’O Seven koncertjével kezdődik a program. Utánuk az ugyancsak német, de zenéjében az amerikai Sunset Stip érzést megelevenítő John Diva & the Rocket of Love játszik, őket 2019-ben éppen a Kissin’ Dynamite előtt láthattuk az akkori Dürer Kertben. A pénteki program három további zenekara már valószínűleg nem szorul bemutatásra, a kora esti műsorsávban a legendás hard rock formáció, a skót Nazareth ad koncertet, őket a szintén nagy ismertséggel rendelkező, slágergyáros The Sweet követi, míg zárásként a hamarosan új nagylemezzel jelentkező német metalkirálynő, Doro és zenekara lép színpadra.

Szombaton már déltájban elkezdődnek a koncertek, az első fellépő a helyi Rock-Out lesz, majd az a Picture következik, amely az első holland metalzenekarnak nevezi önmagát, s amelynek tagjai között a Vengeance egykori gitárosa, illetve az ex-Whitesnake zenész Adrian Vandenberg saját zenekarának korábbi énekese is fellelhető. Az igazi dallamrock csemegéket a szombat délutáni idősáv hozza, ekkor a negyven éves jubileumot ünneplő svéd Treat, majd a Forever Young című dalával a nyolcvanas évek egyik legnagyobb hair metal slágerét jegyző amerikai Tyketto, végül a műfaj egyik fiatal reménysége, az énekes-dalszerző Erik Martensson vezette Eclipse következik. Utóbbi néhány hete Budapesten is járt, a Powerwolf köré szervezett minifesztiválon debütáltak hazánkban, jelenleg pedig szintén egy új album megjelenése előtt állnak.

Legendás hírű zenekar szombatra is jut, a kora esti műsorsávot a Mannfred Mann’s Earth Band kapta, míg a főműsoridőn a Budapesten is rendszeresen megforduló, hazánkban is kedvelt Lordi, továbbá az Accept programmal fellépő U.D.O., azaz a Dirkschneider osztozik, amelyhez néhány hete hivatalosan is csatlakozott a basszusgitáros Peter Baltes, aki az énekes Udóval együtt meghatározó szereplője volt az Accept klasszikus korszakának.

A vasárnap családi programmal indul, de már kora délután olyan szintén legendás hard rock formáció veszi birtokba a programot, mint a német Mad Max, akiket tavaly ősszel Axel Rudi Pell előtt láthatott a magyar közönség. A The New Roses szintén jól illeszkedik a fesztivál dallamos rock vonalához, ám a két említett csapat között a Night Demon is fellép, ők a klasszikus heavy metal vonal mai követőinek sorát gyarapítják. A vasárnapi rocklegenda a Barclay James Harvest lesz, pontosabban a kettészakadt zenekar azon fele, amit az énekes-gitáros John Lees vitt tovább, s amely a progresszív csapat rajongói szerint egyedüli méltó örököse a klasszikus korszaknak. Hasonlóan legendás hírű zenész Suzi Quatro, ő vasárnap este, közvetlenül a főzenekar előtt mutatja be programját, míg a fesztiválzáró koncertet a Kissin’ Dynamite fellépése jellenti.

A Rock Of Ages ugyan a legnagyobb fesztiválokkal nem tudja felvenni a versenyt, ezzel a programkínálattal olyan egyedi szereplő a piacon, amely mégis képes vonzóvá tenni, elsősorban a dallamos rockzenét kedvelők körében. Az idén 15. születésnapját ünneplő fesztivál helyszíne szintén barátságos, Rottenburg-Seebronn ráadásul Magyarországról is könnyen elérhető.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw