Skip to content

NE OBLIVISCARIS – Amikor lehull a páncél

Az ausztrál progresszív metalos Ne Obliviscaris Exul című nagylemeze március 24-én jelenik meg a Season of Mist kiadónál. A korong dobfelvételei még 2020 márciusában kezdődtek – a világjárványos demarkációs vonal „meghúzása” idején. Abban a hónapban Daniel Presland a Tennessee állambeli Nashville-ben rögzítette a dobokat Mark Lewis amerikai producerrel. Miközben elkezdtek megszaporodni a járattörlések és a határlezárások, a dobos szó szerint órákkal azelőtt ért haza, hogy Ausztrália is bezárkózott volna. A producer, valamint Benjamin Baret gitáros és Martino Garattoni basszusgitáros már nem voltak ilyen szerencsések: a következő napokban kellett volna leszállniuk Ausztráliában, hogy folytassák a felvételeket, de az ismert okok miatt kénytelenek voltak bizonytalan ideig a tengerentúlon maradni. Mivel Melbourne-szerte bezárták a stúdiókat, egy lassú, az életüket alaposan megváltoztató kétéves őrlődés várt a Ne Obliviscaris tagjaira, míg végül hét további stúdiót és három másik országot bejárva 2022 júliusában tudták az Exult alávetni a keverési és a maszterizálási folyamatoknak.

A három nap múlva megjelenő albumról most egy új dalt ismerhetünk meg, amely a Misericorde I – As The Flesh Falls címet viseli.

„Szeretnénk bemutatni nektek a több mint 16 perces, kétrészes Misericorde című eposzunk első részét – fűzték a szerzeményhez a zenekar tagjai. – Egy olyan dalról van szó, amely a halálos betegséggel való szembenézés témáját járja körül. Arról szól, hogy a tested elárul téged, a fizikai és mentális belső harcról és az ezzel járó érzelmek soráról, amelyek végül mások számára is nyilvánvalóvá válnak, miközben az egészséged egyre romlik, hagyva, hogy a páncélod lehulljon.”

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw