Skip to content

NE OBLIVISCARIS – Amikor lehull a páncél

Az ausztrál progresszív metalos Ne Obliviscaris Exul című nagylemeze március 24-én jelenik meg a Season of Mist kiadónál. A korong dobfelvételei még 2020 márciusában kezdődtek – a világjárványos demarkációs vonal „meghúzása” idején. Abban a hónapban Daniel Presland a Tennessee állambeli Nashville-ben rögzítette a dobokat Mark Lewis amerikai producerrel. Miközben elkezdtek megszaporodni a járattörlések és a határlezárások, a dobos szó szerint órákkal azelőtt ért haza, hogy Ausztrália is bezárkózott volna. A producer, valamint Benjamin Baret gitáros és Martino Garattoni basszusgitáros már nem voltak ilyen szerencsések: a következő napokban kellett volna leszállniuk Ausztráliában, hogy folytassák a felvételeket, de az ismert okok miatt kénytelenek voltak bizonytalan ideig a tengerentúlon maradni. Mivel Melbourne-szerte bezárták a stúdiókat, egy lassú, az életüket alaposan megváltoztató kétéves őrlődés várt a Ne Obliviscaris tagjaira, míg végül hét további stúdiót és három másik országot bejárva 2022 júliusában tudták az Exult alávetni a keverési és a maszterizálási folyamatoknak.

A három nap múlva megjelenő albumról most egy új dalt ismerhetünk meg, amely a Misericorde I – As The Flesh Falls címet viseli.

„Szeretnénk bemutatni nektek a több mint 16 perces, kétrészes Misericorde című eposzunk első részét – fűzték a szerzeményhez a zenekar tagjai. – Egy olyan dalról van szó, amely a halálos betegséggel való szembenézés témáját járja körül. Arról szól, hogy a tested elárul téged, a fizikai és mentális belső harcról és az ezzel járó érzelmek soráról, amelyek végül mások számára is nyilvánvalóvá válnak, miközben az egészséged egyre romlik, hagyva, hogy a páncélod lehulljon.”

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw