Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

NAPALM DEATH – Új videoklip érkezett: Contagion

Még tavaly ősszel jött ki a Napalm Death legutóbbi albuma, a Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism, a Contagion dalhoz pedig most egy friss klip született.

A Barney Greenway vezette grind-intézmény jelenleg az USA-ban turnézik a Gwar és az Eyehategod társaságában, február elejétől azonban egy Európa-turné jön majd, amelynek lesz budapesti állomása is, február 5-én az A38 Hajón. Az európai turnétársak: Doom, Siberian Meat Grinder, Show Me The Body.

Mark ’Barney’ Greenway  a klip kapcsán: „Bár négy percben csupán egy pillanatfelvételre van esély, a Contagion videójával azt próbáltuk megmutatni, hogy mennyire megnehezült néhány alapvető dolog, például az, hogy emberként szabadon mozogjunk. Egyenesen abszurdum, hogy egyes embereknek halálos veszélyt kell vállalniuk, például a vonatok tetejére kell felmászniuk, míg mások zökkenőmentesen és szabadon mozoghatnak, gondolkodás nélkül. Mi mindenfajta határ megszüntetése mellett szállunk síkra. Az élő felvételeket Ljuba Generalova forgatta Berlinben, ami a csapatunk virtuális második otthona, és remek munkát végzett. A zene pedig, mondhatni, csak úgy robog, mint egy vonat.”

A tavalyi lemez felvételeit is Russ Russell producer irányította, a lemezborítót pedig Frode Sylthe készítette.

Barney a friss anyagról: „Amikor az új album szövegi irányáról kezdtem gondolkodni, ‘a mások’ kifejezés ragadt a fejembe. Akkoriban érezni lehetett a növekvő félelmet és paranoiát mindenkivel kapcsolatban, a migránsoktól a fluid szexualitású emberekig, és mindez olyan ellenséges reakciókban nyilvánult meg, amelyek eljutottak csaknem az erőszakig. Természetesen nem mindenki jutott el ilyen reakciókig, de néha a megértés alapvető hiánya is mérgező lehet. Nem azt mondom, hogy ez egy teljesen új jelenség, de az utóbbi időkben ezt korábban nem tapasztalt mértékben még fűtötték is egyes támadó-hozzáállású emberek, többnyire politikai körökben, emiatt úgy éreztem, hogy természetes ellenszer lenne, ha támogatnám az alapvető humanitást és a szolidaritást mindenkivel.” 

Barney a borítóról: „Az artwork középpontjában egy fehér galamb látható, mint a béke és a kooperáció közismert szimbóluma. A galambbal rendkívül erőszakosan elbánt egy steril-kesztyűs kéz, a tetem összetört és véres. Az erőszak mellett azonban látható a mellkasán az egyenlőség véres jele, ami talán azt demonstrálja – legalábbis vizuálisan – hogy végül áttör az egyenlőség.  A negatívumok mellett egy pozitívum… ahogy maga az album címe is ezt jelzi. A cím önmagában is egyfajta oximoron: az emberiesség ünneplése, még a negativitás roncsoló állkapcsai között is.”

NAPALM DEATH – Contagion
(a 2020-as Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism albumhoz)

NAPALM DEATH – A Bellyful Of Salt And Spleen
(a 2020-as Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism albumhoz)

NAPALM DEATH – Amoral (a 2020-as Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism albumhoz)

NAPALM DEATH – Backlash Just Because
(szöveges videó a 2020-as Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism albumhoz)

NAPALM DEATH – Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
(09/18 – Century Media)

01. Fuck The Factoid
02. Backlash Just Because
03. That Curse Of Being In Thrall
04. Contagion
05. Joie De Ne Pas Vivre
06. Invigorating Clutch
07. Zero Gravitas Chamber
08. Fluxing Of The Muscle
09. Amoral
10. Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
11. Acting In Gouged Faith
12. A Bellyful Of Salt And Spleen

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.