MICHAEL SCHENKER GROUP – Május végén érkezik az új lemez, Ronnie Romero mellett Michael Kiske is énekel majd rajta

Universal címmel május 27-én jelenik meg az új MSG (Michael Schenker Group) album, amelyen a fő énekes Ronnie Romero (Rainbow, Vandenberg stb.) lesz, de Michael Kiske (Helloween) és Ralf Scheepers (Primal Fear) és Gary Barden is énekel majd.

Ronnie Romero lesz a koncerteken is az MSG énekese, a lemezen Steve Mann billentyűs, Simon Phillips, Brian Tichy, Bobby Rondinelli és Bodo Schopf dobosok, valamint Bob Daisley, Barry Sparks és Barend Courbois basszusgitárosok is szerepelnek. Tony Carey billentyűs vendégként szerepel majd az albumon.

Akárcsak a 2021-es Immortal lemezt, és a Michael Schenker Fest név alatt megjelent albumokat (Resurrection, 2018 és Revelation, 2019), a Universal anyagát is Michael Schenker és Michael Voss (Mad Max, Lessmann/Voss) készítette a Kidroom Stúdióban.

Michael Schenker:Michael Voss megvárja, amíg kidolgozok egy ötletet, majd megismerkedik a dallal és közben ötleteket dolgoz ki az énektémákhoz. Aztán közösen kidolgozzuk a dobokat, a basszusgitárt és néhány billentyűs részt. Mindig van néhány nagyszerű ötlete.
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.