MORTEMIA – A Sirenia főnökétől egy új szólódal a Mayan énekesnőjével

Death Turns a Blind Eye címmel már a második előzetes dallal is lehet ismerkedni a Mortemiától, Morten Veland (Sirenia, ex-Tristania) sok-sok év után feltámasztott gótikus-szimfonikus projektjétől. Az első és mindeddig egyetlen Mortemia lemez még 2010-ben jött ki Misere Mortem címmel, az új album pedig The Pandemic Pandemonium Sessions címmel jelenik majd meg. De egyelőre különálló dalok sorozatára számíthatunk

Az első új nótában (The Enigmatic Sequel) Madeleine Eleine Liljestam énekel a svéd Eleine-ből, a most bemutatásra kerülő másodikban pedig Marcela Bovio énekesnő (MaYaN, Dark Horse / White Horse) hallható.Morten Veland:
11 év hallgatás után végre találtam időt arra, hogy újra életre keltsem a Mortemia nevű szólóprojektemet. Ezúttal egy másfajta koncepcióval térek vissza. Minden új dalban a metal színtér egy-egy ismert énekese szerepel majd.

Az új projekt a The Pandemic Pandemonium Session nevet viseli, és digitális kislemezek formájában érkeznek majd a nóták. A Mortemia számomra egyfajta utazás a 90-es évekbe, ezeket a dalokat zeneileg is az az évtized ihlette. A másik zenekarom, a Sirenia zeneileg inkább egy utazás a jövőbe.

Büszke vagyok és megtiszteltetés számomra, hogy bemutathatom Marcela Boviót, mint a The Pandemic Pandemonium Sessions egyik különleges vendégét. Marcelát már több mint egy évtizede ismerem, és egyértelműen a műfaj egyik legjobb énekesnője, lenyűgöző hangterjedelemmel és elképesztő technikával rendelkezik. Az eddigi munka ezen a projekten egy csodálatos utazás volt számomra, és igazán kiváltságosnak érzem magam, hogy Marcela is részt vesz ebben a projektben.MORTEMIA feat. Marcela Bovio – Death Turns A Blind Eye (szöveges videó, 2021)

MORTEMIA feat. Madeleine Liljestam – The Enigmatic Sequel (2021)


MORTEMIA – The One I Once Was (a 2010-es Misere Mortem albumhoz)

KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.