MINA – Új videoklip a nyíregyházi triótól: Fődút

2022 tavaszára várható a nyíregyházi Mina második nagylemeze, a Vadgender, az új klipjük azonban még a tavasszal kiadott Kár beléd lemez Fődút dalához készült el. Máris megismerkedhetsz vele!

Idén február 14-én, stílusosan Valentin-napon jelent meg a nyíregyházi Mina zenekar első nagylemeze, a Kár beléd. Még ki sem józanodtunk a lemezmegjelenő buli után, azonnal becsapott egy kulturális és egzisztenciális atombomba: a Covid19. A vírus, ami porig rombolta a könnyű- és komolyzeneiszakma cirkuszi sátrát. Jöttek a kijárási tilalmak és a lezárások, mi meg csak hívogattukegymást, hogy akkor most mi van? Hogyan tudjuk bemutatni a lemezünket ebben a maszkabálban? Sehogy. A kijárási tilalmakatkijátszva egy új lemez megírásába fogtunk…

www.facebook.com/minazenekar

…Nyárra, mire kinyitott az ország, készen lett az új lemezanyag, aVadgender, aminek megjelenése – szintén a GrundRecords gondozásában – 2022. tavaszára várható.

A Kár beléd három dalából terveztünk klipet forgatni, a Csorog a nyálam klipje még a lemezmegjelenés előtt elkészült, forgattunk egy 360 fokos videót a Ne hazudd azt című dalunkra, mely videó kapcsán, nagy örömünkre 360 fokot fordult a zenekar szekere. Szerettünkvolna az idén egy újabb videoklipet is készíteni. A közösségi oldalunkonvégzett közvéleménykutatást toronymagasan megnyerő Fődútcímű szerzeményünkre esett a választás.

A dal szövege olyan, mint a pszichiáterek által használt Rorschach-teszt: a mondanivaló egyéni értelmezése segít feltérképezni az olvasó személyiségstruktúráját. Ki mit hall bele, ugye? A klippremierrel garantáltan összeporozzuk a közösségi felületeket, csak győzzétek törölgetni!


MINA – Fődút (a 2021-es Kár beléd albumhoz)Császár Péter – ének, vokál, basszusgitár, erhu
Lehoczky István – gitár, vokál
Zombor Szabolcs – dobok
MINA – Ne hazudd azt (a 2021-es Kár beléd albumhoz)

MINA – Csorog a nyálam (a 2021-es Kár beléd albumhoz)
MINA – Kár beléd (a 2021-es album)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.