Skip to content

Milyen árnyékolókat használhatunk a tetőtéren?

Az árnyékolást, illetve azt, hogy milyen termékeket használunk erre a célra, számos tényező befolyásolhatja, legfőképpen az, hogy hol található az ablak. A tetőtéri ablakra például az árnyékolók konkrét típusát érdemes feltenni. De hogyan válasszunk és miért fontos, hogy a tetőtéren is kellő védelemmel lássuk el a nyílászárót? Miért olyan praktikus darab a roló? Erről lesz szó a cikkünkben. 

A tetőtéri árnyékolás még fontosabb!

A tetőtéri árnyékolás fontos, azt is mondhatnánk, hogy ez a legfontosabb, hiszen egyik ablak sincs ennyire közel az égbolthoz, s nincs ennyire közvetlenül kitéve a nap sugarainak vagy éppen a fagynak. A Redőny Diszkont roletta kínálatában olyan termékekre bukkanhatunk, amelyek profi segítséget nyújtanak az árnyékoláshoz. 

A tetőtéren hamarabb érezzük mind a meleget, mind a hideget, de természetesen az sem utolsó, hogy kedvünkre sötétíthessük a lakás ezen részét. Ha szeretnénk jól megoldani a hő- és fényszabályozást, akkor biztosan szükség lesz egy minőségi árnyékolóra. 

A megfelelő termékkel akár 3-4 fokos hőmérséklet-különbséget is elérhetünk, amit mindenki érezni fog. Arról nem is beszélve, hogy a hívatlan vendégek, például a szúnyogok, bogarak sem repkednek majd a fejünk fölött, ami szintén nagy előny. 

A roló mindig beválik?

A legtöbb esetben igen, mivel beszerezhetünk kifejezetten a tetőtéri ablak árnyékolását támogató darabokat. Különféle szerkezetű, méretű és persze színárnyalatú roletták közül válogathatunk. Kapható a rugós, a hagyományos, a gyöngyzsinóros és a rugós-kiakasztós változat is. 

Természetesen megkülönböztethetjük a többitől a tetőtéri nyílászáróra való típust, amelynek szintén több fajtája ismert. A fényáteresztő textillel ellátott rolók leginkább fényszűrő hatással bírnak, tehát esetükben a részleges fényszűrés valósul meg. 

Emellett ott vannak még a fényzáró és az alupigmentált textillel rendelkező textilek is, amelyekkel a teljes sötétítés megoldható. 

Valóban szükség van egy ilyen rolóra?

Úgy hisszük, a leírtak alapján egyértelműen igent kell mondanunk. A tetőtéri ablak árnyékolására való roló esztétikus és praktikus megoldás. A szép színes darabok passzolnak a környezetük stílusához, színvilágához. A piaci kínálatban kék, zöld, fekete, fehér, krém, szürke, barack és drapp színű termékekkel egyaránt találkozhatunk. 

Mind a mediterrán, mind a minimál stílusú berendezések mellett jól mutathat a roló. A szerkezet kifinomultsága, könnyű kezelhetősége teszi olyan nagyszerű árnyékolóvá, és ily módon minden nap használhatóvá. 

A tetőtéren kiemelten fontos a komfortérzet biztosítása, s ehhez biztosan szükség lesz egy jó tetőtéri árnyékolóra. Minden elérhető, ami illik a lakásunk stílusához, csupán tisztáznunk kell, mit szeretnénk.

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw