Skip to content

Miért fontos a felni ápolása télen?

Autónk annak érdekében, hogy hibátlanul működhessen, folyamatos karbantartást igényel. Ez azokon a területeken is fontos, amelyek első ránézésre apróságnak tűnnek. Ilyen többek közt a felni karbantartása is, amelyet sokan gondolnak másodlagosnak.

Most azonban megmutatjuk, hogy miért fontos erre időt szánni. Illetve azt, hogy miért kell a felnik rendben tartására különösen nagy hangsúlyt fektetnünk a téli időszakban.

A felni ápolása télen ma már egyszerű feladat

Napjaink rohanó világában mindenkinek szűkös a szabadideje. A sofőrök többsége ezért nem feltétlenül foglalkozik azzal, hogy az autón mindig minden apróság rendben legyen. Pedig az interneten, például a FilterABC felniápoló készítményei között minden szükséges termék gyorsan és kényelmesen beszerezhető.

Ez azt jelenti, hogy már nem kell sorba állnunk a szükséges kellékekért, hiszen néhány kattintással megrendelhetjük azokat. Ezzel sok időt spórolhatunk, amit fontosabb dolgokra, például magára a felnik karbantartására szentelhetünk.

Hatékony védelem a rozsdával szemben

Az egyik fő ok, ami miatt a felni ápolása télen különösen fontos, nem más, mint a korrózió elleni védelem. Ilyenkor ugyanis a hó, a jég, valamint az utak sózására használt anyagok is kikezdhetik a felniket, ami a karbantartás hiányában a rozsda kialakulásához és egyéb problémákhoz is vezethet.

Fontos tudni, hogy a rozsda nemcsak a megjelenés szempontjából lehet problémás, hanem a felnik szerkezetét is károsítja. Rendszeres tisztítással és a megfelelő minőségű kellékek alkalmazásával azonban a nagyobb problémák kialakulása hatékonyan megelőzhető.

A legfontosabb a biztonság

A felnik rendszeres karbantartása a téli időszakban a vezetés biztonsága szempontjából is lényeges. A tiszta, korróziómentes felni lehetővé teszi többek közt a gumiabroncsok szorosabb illeszkedését, ami a tapadást és a jármű irányíthatóságát egyaránt javítja.

Ezzel szemben a rozsdás, nem megfelelően ápolt felni könnyen lehet balesetveszélyes. A rendszeres ellenőrzés során könnyebben észrevehetők a potenciális problémák, melyek kezelése megelőzheti a váratlan kellemetlenségeket.

Ha a megjelenés is számít

A hatékonyság és a biztonság mellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a nem megfelelően karbantartott felnik egyáltalán nem esztétikusak. A téli időszakban pedig a sár, a latyak és egyéb szennyeződések könnyen leragadhatnak, így rendszeres tisztítás szükséges ahhoz, hogy megőrizhessük az autó ideális megjelenését. Ez bármennyire is másodlagos dolognak tűnhet, valójában nagyon is fontos.

Az ápolt, tiszta felnik ugyanis esztétikai szempontból vonzóvá teszik az autót, hosszabb távon ezáltal segítenek megőrizni annak értékét is. A megfelelően karbantartott felnikkel tehát egyszerre tehetjük biztonságosabbá és gazdaságosabbá is a vezetést. Ami természetesen nemcsak a téli időszakban fontos, ám ekkor az időjárási viszonyok miatt kiemelt jelentőséggel bír.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw